1 av 5
Lasse Johansson
2 av 5
3 av 5
Dödsskjutning efter trakasserier
4 av 5
Jorden
5 av 5
Bill Clinton signerar sin bok

Familjen i Rödeby kände sig övergivna av rättsväsendet

Tisdag 9 oktober

Familj och polis ger olika bild av vad som gjorts för att förhindra trakasserierna
Hör brodern till den mordmisstänkte mannen om hur utsatt familjen kände sig. Hör också företrädare för polisen och socialtjänsten om vad de vetat och hur de agerat. Sänds klockan 07.21

Bill Clinton till Göteborg
Uppmärksamheten var minst sagt stor när en av världens största kändisar besökte Göteborg. Hör reportaget av Linda AP Larsson. Sänds klockan 07.39.

Andras koldioxidutsläpp är egentligen våraBorde vi svenskar ta ansvar även för de utsläpp som sker på grund av de varor vi importerar? Officiellt svarar Sverige för en mycket liten del av de totala globala utsläppen, men den nivån skulle fördubblas om all vår konsumtion räknades med. Reportage av Malin Olofsson. Hör också debatt om det inte vore mer riktigt att räkna på detta sätt - författaren Johan Norberg professor Alf Hornborg debatterar. Allt sänds 06.38.

Sarkozy möter Putin
Den franske presidenten Nicolas Sarkozy möter på tisdagen Rysslands Vladimir Putin i Moskva för att tala om bland annat Irans kärnenergiprogram och Kosovos självständighet. Tonläget mot Centraleuropa är ett bevis på en ny fransk utrikespolitik, säger Frankrikes välkände utrikespolitiska kommentator, Dominique Moïsi. Men han hävdar att Nicolas Sarkozy hittills improviserar och inte har en klar doktrin. Hör Alice Petréns reportage.

Che Guevara - hjälte eller förtryckare
Idag - tisdag - är det 40 år sedan Che Guevara skjöts ihjäl i Bolivia. Men var han en rebellisk hjälte eller en kallblodig mördare. Hör Eduardo Grutzky som var med i vänstergerillan i Argentina under 70-talet och Maeliz Orrego Rodriguez, som flydde från Kuba 1996. Sänds 08.15.

Burma
FNs säkerhetsråd kämpar just nu för att komma överens om ett uttalande om situationen i Burma, ett uttalande som skulle fördömma våldet och uppmana regimen att både frige de demonstranter som fängslades under gatudemonstrationerna häromveckan. Hur svåra är förhandlingarna? Samtal med Anders Lidén Sveriges FN-ambassadör. 6.15

Krönika
Av Maria Eksedler, radions korrespondent i London. 6.20

Programledare: Lasse JohanssonProducent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".