Moderaternas nya retorik och kampen med att släcka bränder i Kalifornien

Onsdag 24 oktober

Privat barnsjukhus
Nästa år öppnar det första privata barnsjukhuset i Sverige. Barnsjukhuset Martina kommer det att heta och verksamheten ska finansieras med hjälp av privata försäkringar. Hur bra är det med privata barnsjukhus? Samtal med Göran Hägglund, socialminister och Ylva Johansson, socialdemokraternas talesman i vårdfrågor.

Svårsläckta bränder i Kalifornien
Skogsbränderna som nu härjar i Kalifornien är fortfarande inte under kontroll. Varför är bränderna så svårsläckta? Samtal med brandingenjören Kjell Lydänge som har arbetar med skogbränder internationellt. Hör också Fredrica Syrén, boende i San Diego.
Hur går det för svenskarna i området? Helena Litwack, representant för organisationen Swea i San Diego ger en bild.

Kul att slåss
Efter dödsmisshandeln på Kungsholmen har debatten om ungdomsvåld rasat i medierna. Vår reporter Karin Wirenhed har träffat några 15- och 16-åringar för att prata om deras syn på våld, och vissa tycker att det är roligt att slåss.

Våldets orsaker
Peter Gill
, professor i pedagogik som forskat mycket på ungdomsvåld förklarar varför människor kan tycka att det är kul att slåss.

Arvtagare till Baader-Meinhof
Det är nästan precis 30 år sedan tre av Baader-Meinhofs grundare dog i Stammheim-fängelset efter att en fritagningsaktion misslyckats. Fortfarande finns det tyskar som vill att den väpnade kampen mot staten ska föras vidare och som ser sig som arvtagare till terrorligan. Reportage av Per Eurenius.

Moderaternas nya språk
På torsdag börjar moderaternas partistämma och en av ambitionerna inför valet 2010 är bli bättre på väljarkontakt.
Moderaternas partisekreterare Per Schlingman har skrivit boken ”Fortsatt förnyelse”, där han beskriver hur en moderat bör prata. Vår reporter Karin Wirenhed har intervjuat honom.
Samtal med frilansjournalisten Anita Kratz, som har följt Fredrik Reinfeldt, om Reinfeldts sätt att tala.

Korrespondentkrönika från Alice Petrén, Sveriges Radios korrespondent i Paris.

Programledare: Mari Forssblad
Producent: Klas Wolf-Watz