1 av 6
Camilla Kvartoft
2 av 6
3 av 6
Izabella Scorupco
4 av 6
Cristina Kirchner
5 av 6
Susanne Ljung
6 av 6
Två pappor på barnvagnspromenad i Gamla stan.

Dashplan stoppas, Argentinaval och pappor utan barn

Måndag 29 oktober

SAS ställer Dashplanen för gott
SAS har beslutat helt sluta flyga med de olycksdrabbade Dashplanen. Vad får beslutet för konskevenser och hur kan SAS reparera det skadade förtroendet hos resenärerna? Hör SAS Hans Ollongren kommentera beslutet och få kommentarer av flyganalytikern Hans Lidman.

Argentina val
Argentina är på god väg att få sin första folkvalda kvinnliga president. Cristina Kirchner ledde klart i de sista valundersökningarna. Rösträkningen inleds när vallokalerna stängt på söndagskvällen. Hör om resultatet med Lars Palmgren på plats i Buenos Aires.

Brittisk trafficking
Flera tusen kvinnor beräknas varje år komma till Storbritannien där de tvingats in i prostitution. Ett av de få ställen som erbjuder hjälp är något som kallas för Poppy Project, som bland annat driver härbärgen. Reportage av Maria Eksedler.

Ett år med IKEA
Världens nordligast belägna IKEA-varuhus ligger i Haparanda. Har varuhuset blivit den magnet för andra företagsetableringar, och det lyft som utflyttningsdrabbade Haparanda hade hoppats på? Reportage av Peter Öberg.

Pappor utan barn
Hur känns det för en pappa att inte få träffa sina barn? En verklighet som berör många fäder i vårdnadstvisternas spår. Författarens Stefan Blomgren skriver om sina egna efrfarenheter i boken ”Pappa utan barn” som släpps idag. Möt författaren.
Missgynnas pappor av lagstiftningen. Debatt mellan Arne Wirén journalist och juridisk rådgivare åt pappor och Cecilia Widegren moderat i socialutskottet.

Politikermode
Kvinnor i maktens centrum får ofta höra sig själva beskrivas utifrån sina klädval och sin stil. Som Frankrikes presidentkandidat Ségolène Royal, Ukrainas blivande premiärminister Julia Tymosjenko och till och med Burmas oppositionsledare Aung San Suu. Men trenden går mot att även manliga politiker beskrivs i modemässiga termer. Samtal med modeskribenten Susanne Ljung.

Korrespondentkrönika
Dagens korrespondentkrönika är signerad Nils Horner.

Izabella Scorupco
Från bondbrud till utbränd advokat. Möt Izabella Scorupco, som spelar huvudrollsinnehavaren Rebecka Martinsson när Åsa Larssons debutroman, ”Solstorm” blir film.
 

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".