1 av 4
2 av 4
Mari Forssblad
3 av 4
Bristvara.
4 av 4
Hillary Rodham Clinton och Barrack Obama på demokraternas debatt i Philadelphia.

Hillary Clinton får mothugg och världsmöte om toalettproblem

Onsdag 31 oktober

Demokratdebatt i Philadelphia
Det är två månader kvar till primärvalen och nu måste Hillary Clintons rivaler vässa argumenten om de ska ha en chans. Hur kommer de att attackera henne och hur klarar hon attackerna. Vilka frågor kommer att tas upp?
Samtal med vår korrespondent i Washington Ginna Lindberg.

Åland och EU
Många ålänningar ångrar idag att de följde med Finland in i den Europeiska Unionen. EU som vill ta bort jordbruksstödet på Åland och som har utdömt dryga böter för att snus säljs på de åländska färjor. Är grundproblemet att EU struntar i Europas självstyrda områden?
Reporter Christer Fridén.

Korrekrönika av Caroline Salzinger, korrespondent i Turkiet.

World Toilet Summit
I indiska New Delhi samlas idag sanitetsexperter från hela världen för att diskutera hur man ska lösa bristen på toaletter i utvecklingsländer. Svenska deltagare är med på konferensen och svenska uppfinningar kan vara en del av lösningen på den skriande bristen på hygieniska toaletter.
Reportage av Åsa Furuhagen Vestergren.

Vilka hälsoproblem orsakar bristen på toaletter?
Samtal med läkaren Birger Forsberg, som mött problemen låginkomstländer och forskat kring orsakerna till diarrésjukdomar.

Hur ser toalettbristen ut i värdlandet Indien?
Vår asienkorrespondent Nils Horner är på plats i New Dehli.

Ändrad äktenskapslagstiftning
Moderaterna röstade i helgen för att ändra äktenskapslagstifningen så att även homosexuella får gifta sig. Kristdemokraterna är fortfarande stora motståndare till ändringen, hur ska alliansregeringen lyckas lösa denna konflikt och gå vidare med lagändringen.
Debatt mellan Tomas Tobé (m) och Stefan Attefall (kd).

Teleskop granskar ozonskikt
Ett 2300 kilogram tungt 11 meter långt teleskop installeras nu i Stockholm. Här ska forskning om vårt ozonskikt bedrivas och astronomiska observationer göras.
Reporter på plats, Karin Wirenhed.

 

Programledare: Mari Forssblad

Producent: Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".