1 av 5
2 av 5
Mari Forssblad
3 av 5
Nils Liedholm i Milan våren 1958
4 av 5
Pervez Musharraf i ett tal till nationen i lördags
5 av 5
Jay Leno kan få svårt att vara rolig

"Musharraf är demokratisk" och fotbollslegenden Nils Liedholm har avlidit

Tisdag 6 november

Är Pervez Musharraf mer demokratisk än vi förstår?
Ja, det menar i alla fall Sabiha Sumar, som gjort dokumentären ”Middag med presidenten” om och med Pervez Musharraf. Hör Åsa Furuhagen-Westergrens intervju med henne. Och här också Magnus Norell om Musharraf och demokratin.

Moderaterna och medierna
De senaste veckorna har moderaterna skakats av den ena skandalen efter den andra. Hur bra sköter partiet sin image i media? Samtal med Per Schlingman, partisekreterare.

Läkemedel mot Malaria
Svenska forskare har prövat en ny behandlingsform för malaria på den östafrikanska ön Zanzibar och resultat var mycket lyckat. Vilket behov finns av effektiva malarialäkemedel i Afrika? Samtal med Stefan Pettersson, barnläkare i Uganda.

Och dagens korrespondentkrönika kommer från...
Christer Fridén i Tallin.
 

Slam på åkrar
Slam från reningsverk väcker motstridiga känslor. Reningsverken vill ha möjlighet att sälja slammet som gödning, något kritiker absolut vill sätta stopp för eftersom slammet innehåller smittämnen, läkemedelsrester och miljögifter. Reportage av Sven Börjesson.

Översvämningarna i Mexiko
Vattnet i Tabasco har nu börjat sjunka, men fortfarande står en stor del av delstaten under vatten och under ytan gror ilskan för att myndigheterna inte gjorde något för att förebygga katastrofen. Reportage av radions korrespondent i latinamerika Lars Palmgren.

Fotbollslegenden Nils Liedholm är död
Hör Kurt Hamrin berätta om sin tidigare landslagskamrat.

Manusförfattare i drömfabriken strejkar
Hollywoods manusförfattare gick på måndagen ut i strejk och det väntas stoppa produktionen av många komediserier och även de populära dagliga pratshowerna med Jay Leno och David Letterman. Hör vår medarbetare i Los Angeles - Helena Groll.

Programledare: Mari Forssblad
Producent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".