1 av 6
2 av 6
Katarina Pietrzak
3 av 6
Kosovo
4 av 6
Östersjön
5 av 6
Margot Wallström
6 av 6

Bangladesh drabbat av cyklon och Aftonbladet om hoten mot Reinfeldt

Fredag 16 november

Cyklon i Bangladesh
I Bangladesh har närmare 200 människor dödats av en kraftig tropisk storm med flera meter höga vågor. Många människor saknas och dödssiffran väntas stiga. Samtal om det senaste läget med Sveriges ambassadör Britt Hagström i Dhaka.

 

Valobservatörer ovälkomna vid ryska valet
Ryssland har begränsat de internationella valobservatörernas roll inför de ryska valen till Duman den 2 december. Till de länder som är särskilt ovälkomna hör Sverige och Finland. Samtal med Göran Lennmarker (m) ordförande i parlamentariska delen av OSSE samt Carolina Vendil Pallin, Rysslandskännare.

Deltidsarbete och nya regler
Från nästa år minskar möjligheten att få a-kassa samtidigt som man deltidsarbetar. Att ”fyllnads-stämpla” eller stämpla upp, blir bara möjligt i 75 istället för 300 dagar. Leder det till att arbetsgivare som inte erbjuder heltider får svårare att rekrytera personal? Reportage av Agneta Johansson.

Val i Kosovo 
I morgon hålls val i Kosovo, ett val utan större politiska motsättningar, men inte utan spänningar. Över valet svävar frågan om Kosovos självständighet i förhållande till Serbien. Samtal med Bengt Therner Sveriges Radios utsände i Kosovo.

Sydafrikansk mediecensur?
Tjänstemän ur regeringspartiet ANC vill köpa ett av Sydafrikas största mediebolag, som nyligen publicerat artiklar som är kritiska mot ANC. Planerna har väckt oro för för censur och att ANC vill tysta oppositionella medier. Reportage av vår Afrikakorrespondent Margareta Svensson.

Kritiserad handlingsplan för Östersjön
Igår skrev Östersjöregionens miljöministrar under en gemensam handlingsplan för att skydda Östersjön, men planen får redan kritik för att vara för flat. Debatt om handlingsplanen med Andreas Carlgren, miljöminister och Lennart Gladh, Världsnaturfonden.

Wallström efterträder Albright i kvinnligt toppnätverk
Just nu samlas 75 av världens mäktigaste kvinnor på ett toppmöte i New York. På plats är Margot Wallström som nu tar över stafettpinnen efter Madeleine Albright som ordförande i det globala nätverket för kvinnliga politiska ledare, Council of Women World Leaders, Ministerial Initiative. Intervju med Margot Wallström.

Aftonbladet om hot mot Filippa Reinfeldt
Tidningen Aftonbladet publicerade igår en artikel om ett planerat mord på Filippa Reinfeldt. Men SÄPO gick senare ut med en kommentar där flera av detaljerna i historien ifrågasattes. Sätts Aftonbladets trovärdighet på spel? Samtal med Anders Gerdin chefredaktör.

New York fredag morgon
Morgonens krönikör är Daniel Alling, korrespondent i New York.

programledare
Katarina Pietrzak

producent
Katja Magnusson
katja.magnusson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".