1 av 3
Lasse Johansson
2 av 3
3 av 3
Cordelia Edvardsson

Nya fredsförsök i Mellanöstern, hjärtbyte gav 9-årig flicka nytt liv

Måndag 26 november

Säsongsarbetare utnyttjas
Flera arbetsgivare inom lantbruk- och trädgårdsodling utnyttjar utländsk arbetskraft, arbetarna får löner långt under miniminivån, det rapporterade P1-programmet Kaliber under söndagen. COOP Sverige tillhör de handlare som köper produkter från dessa gårdar.
Samtal med Magnus Frisk, informationschef på COOP Sverige.

Är kraven på de långtidssjukskrivna rimliga?
Regeringen strävar ju efter att minska antalet långtidssjukskrivna, men för den sjukskrivne kan det bli tufft - Ekot har under morgonen rapporterat om Kamilla Nyström som nu arbetstränar efter tre års sjukskrivning, åtta timmar per dag, men får 7 500 kronor efter skatt i ersättning, vilket blir ekonomiskt ansträngande eftersom hon också måste betala för barnomsorg då hon nu arbetstränar.
Debatt mellan socialförsäkringsminister Christina Husmark Persson och Ylva Johanssson, socialdemokrat i socialutskottet och även med i partiets välfärdsgrupp.

Ännu ett fredsförsök i Mellanöstern
En rad ledare har försökt mäkla fred mellan israeler och palestinier genom åren, i veckan är USA: s president George Bush värd för ännu ett fredsmöte. Vilka chanser finns den här gången?
Samtal med Cordelia Edvardsson, som rapporterat om konflikten i 30 år för tidningen Svenska Dagbladet.

Nytt liv med utbytt hjärta
För ett år sen var hon tvungen att åka i rullstol, nu kan hon springa och leka som andra barn. Victoria Larsson, 9 år, har genomgått en hjärttransplantation.
Reportage av Madeleine Blidberg.
Läkaren Thomas Gilljam berättar om hur ett hjärtbyte går till.

Tjeckiskt motstånd mot missilförsvar
USA vill bygga ett globalt antimissilsystem, med en raketbas i Polen och en radarstation i Tjeckien. Den tjeckiska regeringen är positiv, men stödet sviktar bland befolkningen.
Reportage av vår Tysklandskorrespondent Per Eurenius.
Samtal med Katarina Engberg, säkerhetspolitisk expert på Försvarsdepartementet.

Bryssel måndag morgon
Morgonens utrikeskrönikör är vår Brysselkorrespondent Stefan Winiger.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Matilda Durehed
matilda.durehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".