1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Ehud Olmert, George Bush och Mahmoud Abbas vid toppmötet i Annapolis.

Toppmötet i Annapolis, reaktioner efter Johanssons utspel

Onsdag 28 november

Toppmötet Annapolis avslutat
I går kväll enades ledarna för Israel, palestinierna och USA på toppmötet i Annapolis, USA. Fredsförhandlingar ska hållas varannan vecka och målet är att inom ett år nå ett slutligt fredsavtal.
Hör Sveriges Radios Mellanöstern-korrespondent Cecilia Uddén berätta om freds- och förhandlingsplanerna. Reaktion på fredsförhandlingen av Mirjam Ettlinger-Frajnd, Israel.

Rena sjöar
Sveriges alla sjöar, åar och bäckar ska få rent vatten. Enligt EU:s vattendirektiv ska det reningsarbetet vara genomfört till 2015. Men är det möjligt i ett land som har 100 000 sjöar och mer än 50 000 mil vattendrag?
Reportage av Sven Börjesson.

Klimatfrågan i USA
Trots att miljömedvetandet tycks växa i USA - får klimatfrågan inte stort utrymme i valkampanjen. Varför är det så?
Reportage av Ginna Lindberg, Sveriges Radios korrespondent i Washington.

Massplanteringar av träd inför klimatmöte
Om några dagar börjar FNs klimatmöte på Bali i Indonesien. Samtidigt har den indonesiska regeringen beslutat att plantera 79 miljoner trädplantor under tre månader. Skövlingen av regnskogarna har stor inverkan på klimatförändringarna, och i Indonesien har det huggts ner stora områden med regnskogar. Men trots att det nu ska planteras träd, så anser miljöaktivister i landet att massplanteringarna är ett jippo.
Reportage av Simon Mose. Hur stort är problemet med avskogningen globalt sett, och hur påverkar det klimatförändringarna? Samtal med Bengt Boström som är chef för klimatenheten på Energimyndigheten.

Brandfackla
I går stod Göran Johansson, socialdemokratiskt kommunalråd i Göteborg, i medias fokus. Detta efter hans uttalande om att flyktingar som kommer till Sverige med hjälp av människosmugglare bör utvisas. Vad säger han idag efter alla starka reaktioner på utspelet och kritiken han fått från egna partikamrater? Hur reagerar övriga i partiet? Hör Göran Johansson diskutera med partikollegan Lars Stjernkvist, kommunalråd i Norrköping och tidigare partisekreterare för socialdemokraterna. 

Korrekrönika
Av Maria Persson-Löfgren, Sveriges Radios korrespondent i Moskva.

Vad ska göras åt diskriminering inom arbetslivet
Många svenska städföretag är beredda att diskriminera sina anställda som har utländsk bakgrund. Det visar en granskning som Sveriges Radios lokala kanaler gjort. I en stor rundringning till städbolag i landet så svarar sex av tio städbolag att de kan gå med på kravet att skicka en städare som inte har invandrarbakgrund. Varför ser det ut som det gör och vad behöver göras för att komma åt diskriminering inom arbetslivet? Diskussion mellan Luciano Astudillo, socialdemokrat och Elisabet Svantesson, moderat, båda ledamöter i Arbetsmarknadsutskottet.

Programledare: Lasse JohanssonProducent: Matilda Durehed
matilda.durehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".