1 av 4
2 av 4
Katarina Pietrzak
3 av 4
Hugo Chavez, 3 december.
4 av 4
Flera tusen Putin-anhängare firar söndagens valseger.

Folkomröstningen i Venezuela

Måndag 3 december

Folkomröstningen i Venezuela
De första vallokalsundersökningarna visade att president Huga Chavez i Venezuela har vunnit folkomröstningen. Under natten har resultatet blivit helt klart. Folkomröstningen hade att ta ställning till bland annat om presidenten ska kunna sitta på livstid och staten kunna beslag ta egendom utan domstolsbeslut. Sveriges Radios utsände Lars Palmgren rapporterar.

Valfusk i Ryssland
Parlamentsvalet i Ryssland är en framgång för president Putins parti Enade Ryssland, men flera av motståndarnpartierna anklagar Enade Ryssland för valfusk. Sveriges Radios korrespondent Maria Persson-Löfgren.

SR:s korrespondent i hemlighet i Zimbabwe
Margareta Svensson
, Sveriges Radios Afrikakorrespondent, har rest under täckmantel i Zimbabwe. För hur ser det egentligen ut i Zimbabwe? Landets president Robert Mugabe är en nagel i ögat för västvärlden, inför helgen kommande möte i mellan EU och Afrikanska unionen.

Korrespondentkrönika
Per Eurenius, Berlin.

Är telefonkatalogen en miljöbov
Telefonkatalogen går till 5,5 miljoner hushåll i Sverige. Men för att spara på miljön finns det nu personer som vill att man bojkottar katalogen. De tycker att svenska folket kan använda nätet istället. Men Eniro har svårt att förstå den ekvationen. Reportage Karin Wirenhed.
 

Försvunna barn i Sigtuna
Senast nu i helgen försvann två barn från Sigtuna i Sverige. Det handlar om kinesiska barn som kommit till Sverige. De gick ut på en promenad, men kom aldrig tillbaka. I Norge har den här trafiken av barn upphört. Olika länder har olika syn på asylsökande ensamma barn. I Norge övervakas barnen, men inte i Sverige. Hittills i år har ett trettiotal barn försvunnit, efter att de anlänt till Sverige. Reporter Kalibers Björn Tunbäck samt samtal med Edith Bjurdamm, chef för individ och familjeomsorgen i Sigtuna kommun.

Klirr i kassan för Blair
Storbritanniens tidigare premiärminister Tony Blair har lämnat sin maktposition, men tycks tjäna pengar som aldrig förr. Reportage Sr:s korrespondent Maria Eksedler.

FN:s miljömöte på Bali
Idag startar FN:s klimattoppmöte på Bali. Politiker och tjänstemän från över 180 länder kommer under två veckor att samlas för att lägga en grund för förhandlingarna om ett nytt klimatavtal. Det avtal som år 2012 ska ta vid efter Kyotoprotokollet och som ska se till att mängden koldioxidutsläpp ska minska ytterligare.  SR:s utsända Malin Olfosson.

Programledare: Katarina Pietrzak
Producent Kristian Åström
kristian.åström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".