1 av 4
2 av 4
Mari Forssblad
3 av 4
Statsminister Fredrik Reinfeldt i samtal med Mari Forssblad i P1 Morgon fredag.
4 av 4
Markus Fagervall och Petra Markgren-Wrangler besökte Mari Forssblad i P1 Morgon fredag.

Afrikanskt toppmöte, ICA-handlare förklarar & stoppad demonstration i Salem

Fredag 7 December

Toppmötet mellan EU och Afrika
Idag börjar mötet mellan EU och Afrika och Zimbabwes diktatoriske president Robert Mugabes medverkan överskuggar andra viktiga frågor, bland annat den om handelsrelationerna mellan Afrika och EU.
Hör Vincent Dahlbäck mångårig korrespondent i Afrika för Sveriges Radio.

Stadsminister Fredrik Reinfeldt berättar om hans val att delta i mötet, som Gordon Brown valt att bojkotta.

Rikspolischefen
Som vi hörde i nyheterna säger nu förre justitieminiter Thomas Bodström att han fått bekräftat att Stefan Strömberg avgår senare idag. Samtal med Thomas Bodström.

Köttskandalen inom ICA
Efter Uppdrag Gransknings avslöjande om fusk med kötthantering, där gammalt kött paketeras om och säljs som färskt, kommer en av de utpekade butiksägarna Michael Andersson hit och förklarar det som hänt.

Storleken på Balidelegationen har betydelse
FN:s klimatmöte på Bali är representanter från över 190 länder för att diskutera vad som ska göras för att få ner världens utsläpp. Men det är stor skillnad mellan hur många personer de olika länderna har på plats. Det påverkar i sin tur ländernas inflytande på förhandlingarna. Malin Olofssons reportage.

Högerextrem demonstration stoppad
Efter stökiga demonstrationer i Salem, som hållits den 8 december varje år sedan en 17-årig pojke dödades av en pojke med utländsk bakgrund har länsrätten beslutat att tillfälligt dra in demonstrationstillstånden. Men högerextrema Salem fonden menar att de kommer att trots länsrättens beslut. Diskussion med Salems kommunalråd, Lennart Kalderén, och kommenderingschefen Mats Vagnstad.

Idolfinal
Ikväll är det dags för final mellan finalisterna Amanda Jensen och Marie Picasso. I studion berättar förra årets idolvinnare Markus Fagervall vad en idolvinst betyder Musik och kulturjournalisten Petra Markgren-Wrangler beskriver vad som krävs för att bli en riktig idol.

Teater om dödad fredsaktivist
Historien om Rachel Corries har blivit pjäs. Rachel Corries var en fredsaktivist som blev överkörd och dödad av en israelisk schaktmaskin i Gaza år 2003. Hör Jenny Lagerstedts reportage med tjugosjuåriga Sara Westberg som också är aktivist och med i samma internationella solidaritetsrörelse som Rachel Corrie.

Fredagens krönika
Signerad Daniel Alling, Sveriges Radios korrespondent i New York.

Programledare: Mari Forssblad
Producent: Kristian Åström 
kristian.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".