1 av 3
2 av 3
Katarina Pietrzak
3 av 3
Jacob Zuma.

Balimötets slutskede och politiskt party

Fredag 14 december

Klimatmötet på Bali avslutas
Efter två veckors förhandlingar går klimatmötet på Bali mot sitt slut. Hur pass lyckat blev det? Lena Sommestad, före detta socialdemokratisk miljöminister, numera VD för Svensk Fjärrvärme utvärderar.

Malin Olofsson, SR:s utsända berättar hur det har gått med förhandlingarna

Sexhandelns omfattning
Okunskapen om prostitution är utbredd bland Sveriges polismyndigheter och kommuner. Varför? Ett samtal med kriminalinspektör Jonas Trolle och den moderate riksdagsledamoten Jeppe Johnsson.


ANC håller kongress
I helgen väljer sydafrikanska regeringspartiet ANC sin nye partiledare. I praktiken väljer de därmed Sydafrikas näste president. Anders Möllander, Sveriges ambassadör i Pretoria berättar om den kontroversielle kandidaten Jacob Zuma.

Politiskt party i USA
Följ med oss på ett politiskt houseparty i staden Bedford i New Hampshire. En fest för en demokratisk presidentkandidat att komma riktigt nära väljarna. Reportage av Daniel Alling.

Toppmöte i Bryssel
Frankrike har föreslagit en reflektionsgrupp och det är en av huvudpunkterna som man ska besluta om på EU-toppmötet. Gruppen ska enligt förslaget diskutera EU:s framtid, men har tolkats som ett franskt försök att rita bort Turkiet från Europakartan. Samtal med Herman Meltzer, på plats i Bryssel.

Gör skillnad för miljön
Några tips för dig bilägare som vill spara pengar och samtidigt köra mer skonsamt för miljön. Reportage av Linda AP Larsson.


Washington fredag
Signerad Ginna Lindberg.

Programledare: Katarina Pietrzak
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".