1 av 5
Lasse Johansson
2 av 5
3 av 5
Friad.
4 av 5
Vägraset i december 2006.
5 av 5
Solceller i Kleinwulkow, Tyskland.

Skandiaskandalen och ett år sen skredet

Torsdag 20 december

Petersson friades
Förre skandiachefen Lars Eric Pettersson friades i hovrätten. Han var anklagad för att ha släppt loss taket på ett bonusprogram som gjorde att 156 miljoner försvann från Skandia. Detta som en del i Skandiahärvan som kallats en av de största i svenskt näringsliv.
Samtal med Olle Rossander, skribent och tidigare medlem i etikkommissionen.
Diskussion mellan Pontus Schultz, chefredaktör på Veckans Affärer och Johan Ehrenberg, chefredaktör på ETC om den friande domen.

Bilen föll ner i ett hål
För ett år sen kollapsade E6:an vid det lilla samhället Småröd i norra Bohuslän. 400 meter av vägbanan gled 25 meter och ett tiotal bilar drogs med eller körde ner i lermassorna. Monica Alexandersson och hennes två döttrar Sandra och Josefin hade varit och handlat julklappar i Ullared i Småland när vägen bara försvann framför dem.
Reportage av Annika H Eriksson.

Inflationsspöket
Börsen faller, konjunkturen är på väg ned och samtidigt stiger inflationen som inte varit så här hög på tio år. Likadant ser det ut i Europa och i USA. Det ställer till det för centralbankerna, som vill sänka räntan för att elda på ekonomin samtidigt som de nu måste se till att priserna inte springer i väg. På onsdagen bestämde svenska Riksbanken att låta styrräntan ligga kvar på fyra procent. Hur allvarligt är inflationsspöket den här gången?
Samtal med Peter Malmqvist, analytiker på Nordnet.

Solceller på kyrkor
Fläckebo församling utanför Sala har fått nej i flera instanser när de velat sätta solceller på kyrktaket. På torsdagen väntas regeringsrätten som sista instans säga sitt. I Tyskland ser situationen annorlunda ut. Där ska hundratals kyrkor värmas med solenergi via solceller på taket.
Samtal med Per Eurenius, Sveriges Radios tysklandskorrespondent.

Dragan orolig för självständigt Kosovo
Inom några månader får världen med all sannolikhet ett nytt land, när Kosovo förklarar sig självständigt från Serbien. EU och USA kommer att erkänna det nya lilla landet. Men det bor omkring 150 000 serber i Kosovo och bland dem växer nu oron för vad som kommer att hända.
En av dem är Dragan Mihajlovic, som Caroline Salzinger träffade i staden Gracanica.

Warsawa, torsdag
Krönika signerad Kjell-Albin Abrahamsson.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Kristian Åström
kristian.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".