1 av 5
2 av 5
3 av 5
Katarina Pietrzak
4 av 5
Fredrik af Klint
5 av 5
Mette Adolfsson

Julprogrammet, Annandagsmorgon om relationer som stärks och brister under jul

Onsdag 26 december

08.05 - 09.00

Relationer under jul
Julen är en högtid som samlar människor. Därför blir relationer extra påfrestade och påverkade i jultid. Relationer i familjen, i parrelationen men också bland släkt och vänner påverkas. Julen kan stärka banden, men också få dem att brista helt. Under julen blottläggs relationers brister.
Ulla Cassius är scenograf och ensamstående. Hon berättar om hur julafton kan vara den ensammaste dagen på året.
Ulrika Borg är advokat som arbetar med bland annat familjerätt. När julledigheten är slut börjar telefonen att ringa och hon får höra vilka relationsproblem som uppstått under julen.
Beteendevetaren Ingemar Gens berättar om hur förväntningar kring julfirandet kan få allvarliga följder.
Magnus Lindberg, it-konsult och judisk konvertit berättar om traditioner och relationer.
Henrik Berggren har mer än 500 kompisar på internetcommunities. Han berättar om det nya nätverket Jaiku, som fick betydelse för människors interaktion efter skolmorden på Jokelaskolan utanför Helsingfors i Finland.
Dessutom gästas vi av Gregor Bergman, Mette Adolfsson och Fredrik af Klint från Opera- improvisatörerna. De kommer att improvisera opera om dramatik, kärlek och stora känslor kring jul.

 

Stolta singlar i Kina
I Kina är det idag inte helt accepterat att vara vuxen singel. Inte ens om man är lycklig med sin civila status. Kvinnor ska helst gifta sig direkt efter universitetsstudierna, med en man som har trygg ekonomi. Men det börjar komma en motreaktion. Med färgglada ringar har singlar i Kina öppet börjat visa sin stolthet. Reportage av Hanna Sahlberg.

09.03 - 09.20

Tre år sedan tsunamin
Idag är det tre år sedan stora vågor drog in över kuster i sydostasien och svepte bort mer än tvåhundratusen människors liv. Katastrofen kapade många band. Men den skapade också några nya. Reportage av Ulrika Berqvist.
Två svenska överlevare av tsunamikatastrofen, Kajsa Cammerfeldt och Tommy Porsli gästar programmet.

Programledare: Katarina Pietrzak
Producent: Susanna Einerstam
susanna.einerstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".