Fler döda i trafiken och våldsvåg i Kenya

Onsdag 2 januari

Förvärrat läge i Kenya
Oroligheterna fortsätter i Kenya efter anklagelser om korruption vid presidentvalet förra veckan. Minst 300 personer har dödats i stridigheter mellan rivaliserande grupper. Vad ligger bakom våldet? Samtal med Anders Sjögren.
Hör Anna Brandt, ambassadör i Kenya.

Ornitologer mot Botniabanan
Järnvägsbygget utmed Norrlandskusten har lett till segdragna strider mellan ornitologer och Banverket. Tvisten har pågått i fem år och har nu överklagats till Högsta Domstolen. Reportage av Agneta Johansson.

Helsingfors onsdag morgon
Morgonens utrikeskrönika är signerad vår Nordenkorrespondent Christer Fridén.

Rondelldebatten i backspegeln
Under året som gått har rondellhundar som föreställer profeten Muhammed gett upphov till heta debatter som också lett till dödshot mot både konstnären Lars Vilks och Nerikes Allehandas chef- redaktör Ulf Johansson. Samtal med Ulf Johansson.

Svart år i trafiken
Trots målet att minska antalet dödsolyckor i trafiken, så ökar antalet döda i trafiken för andra året i rad. Idag kommer Vägverket att presentera statistik över antalet dödsolyckor som inträffat på svenska vägar under 2007 och en analys över vad 10 år med nollvision i trafiken egentligen har lett till. Samtal med Jan Sandberg, nytillträdd VD för NTF och Åsa Torstensson, Infrastrukturminister.

Hamas raketer mot Sderot
De dagliga raketanfallen mot den israeliska staden Sderot ökar trycket på att något måste ske som förändrar situationen. Hamas erbjöd nyligen vapenvila, men Israel svarade att man inte inleder förhandlingar med Hamas innan organisationen erkänt Israel. Men i Sderot är invånarna missnöjda. Bostadspriserna sjunker och de som har banklån har inte råd att sälja och flytta. Reportage av Cecilia Uddén.

Programledare: Ami Hedenborg
Producent: Kristian Åström kristian.astrom@sr.se