Konsekvenser av sparåtgärder inom försvaret Frostiga relationer mellan Ryssland och Storbritannien

Tisdag 15 januari

Attacken mot Kabul
Minst sex människor dödades i attacken mot ett hotell i Kabul igår, bland dem en norsk journalist. Det finns misstankar om att attentatet var riktat mot Norges utrikesminister Jonas Gahr Störe, som bodde på hotellet. En som också bodde på hotellet är svenska Räddningsverkets Bo Hogland. Hör också Filip Lote, utrikesmedarbetare på Norska radion NRK.

Utrikesminister Carl Bildt kommenterar.

Vilka konsekvenser får sparåtgärderna inom försvaret
Idag får försvarets anställda och värnpliktiga besked om hur dom drabbas av sparåtgärderna inom försvaret. I helgen berättade ÖB Håkan Syrén att det handlar om en ekonomisk kris för landets försvar. Driften i år kostar upp till en och en halv miljard kronor mer än vad man budgeterat för. Samtal med Mikael Odenberg fd försvarsminister och Anders Karlsson ordf försvarsutskottet med direkt från Folk & försvar i Sälen.

Frostiga relationer
Frostigare relationer mellan Storbritannien och Ryssland. Brittiske ambassadören i Moskva kallades igår till ryska UD för ett samtal om British Councils kontor som fortsatt hålla öppet, trots ryska påtryckningar om att kontoren måste stängas. Kommer britterna att gå med på att stänga sina kontor, vilka konsekvenser får det om de fortsätter vägra? Samtal med Maria Persson-Löfgren i SR:s korrespondent i Moskva samt Maria Eksedler SR:s korrespondent i London.

Behövs lag mot diskriminerande reklam
Idag lämnas ett lagförslag mot könsdiskriminerande reklam till regeringen. Men branschen är mot en sådan lagstiftning. Debatt med Eva Maria Svensson, professor i juridik vid Göteborgs universitet som har lett utredningen och Pia Grahn Brikell som är VD på Sveriges Reklamförbund.

Franska ungdomar saknar framtidstro
Franska ungdomar är bland dom som har sämst framtidstro i Europa enligt ny studie, vilka konsekvenser får det? Reporter Alice Petrén.

Biografi om Hillary Clinton
Nu kommer en svensk biografi om Hillary Clinton som just nu kandiderar för att bli demokraternas president i det amerikanska presidentvalet. Vi pratar med författaren Erik Åsard professor vid Nordamerikainstitutet Uppsala universitet.

Korrekrönika från Peking av Hanna Sahlberg.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Kristian Åström
kristian.astrom@sr.se