1 av 4
Camilla Kvartoft
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Gazabor på väg in i Egypten. Foto: Khalil Hamra/Scanpix.

Näringslivets kritik mot klimatpaketet och rapport från gränsen till Gaza

Torsdag 24 januari

Palestinier strömmar över gränsen 
På onsdagen sprängdes flera hål i den barriär som utgör gränsen mellan Gaza och Egypten och tiotusentals människor tog sig in i Egypten på jakt efter mat och bränsle. Samtal med Cecilia Uddén, Sveriges Radios korrespondent på plats i Rafah.

Näringslivet och klimatpaketet
På onsdagen kom EU kommissionens stora klimatpaket med konkreta förslag på hur varje medlemsland ska göra för att minska utsläppen av växthusgaser med 20 % fram till 2020.
Hur kommer kraven påverka svensk industri? Debatt mellan  Urban Bäckström, vd på Svenskt Näringsliv och Peter Eriksson, språkrör för Miljöpartiet.

Finanskrisen
Världskonomin är i gungning efter det att finanskrisen i USA spritt sig. Hur ska Sverige klara sig från recession?
Samtal med finansminister Anders Borg.
Hur djup tror experterna vid World Economic Forum i Davos att krisen blir? Samtal med Christer Hillbom, Ekots ekonomiske kommentator.

Förtrycket i Zimbabwe
Tårgasattacker, massarresteringar och en gripen oppositionsledare - det blev resultatet när oppositionen i Zimbabwe skulle hålla sin första offentliga demonstration efter att Robert Mugabes regering nyligen lättat på demonstrationsrestriktionerna. Just nu är fackliga företrädare på besök i Sverige. De vittnar om Mugabes förtryck. Reportage av Håkan Widman.

Prodi under press
Italiens premiärminister Romani Prodi står på torsdagen inför en ny förtroendeomröstning.  Klarar sig Prodi? Samtal med vår sydeuropakorrespondent, Alice Petrén.

Warszawa, torsdag
Krönika signerad Kjell Albin Abrahamson.

Köerna till BUP
Kön till barn och ungdomspsykiatrion BUP är mycket längre än vad vårdgarantin på 3 månader säger att den ska få vara. Det kan ta upp till 2 år att få hjälp med att utreda och diagnostisera damp, ADHD och andra neuropsykiatriska funktionshinder. Och nu har Socialstyrelsen beslutat att göra en nationell granskning, skriver Svenska Dagbladet. Samtal med Håkan Jansson, pappa till en 10-årig flicka med neuropsykiatriska funktionshinder.

Programledare: Camilla KvartoftProducent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".