1 av 3
2 av 3
Katarina Pietrzak
3 av 3
Flygplansolycka

Spricka i Nato, Thriller och mannen som krockade med ett flygplan

Fredag 8 februari


Ett flygplan på biltaket

När flygplanet fick motorproblem fick det nödlanda på E 45:an vid Ale torg strax norr om Göteborg. Där kom André von
Essche
körande med sin bil. Hur känner han dagen efter den minst sagt annorlunda kollisionen?

Spricka i Nato
Kriget i Afghanistan har skapat en allvarlig spricka inom försvarsalliansen NATO. Bland annat ställs krav på att  Tysklands soldater placeras i södra delarna av landet. Samtal med Ulla Gudmundsson, säkerhetspolitisk analytiker på UD och Sveriges Radios korrespondent i Berlin, Per Eurenius om tyskarnas reaktioner på de amerikanska kraven.

Valjakt skapar spänning mellan Japan och Australien
Att jaga val är endast lagligt att göra av vetenskapliga skäl, och nu fotograferar australiensiska tullbåtar japanska fartyg för att säkerställa att det inte är frågan om annan jakt, och det upprör de japanska myndigheterna. Hör Sveriges Radios medarbetare, Margita Boström, från Queensland i Australien och Jon Thunkvist, journalist i Japan.

Dom mot Jean-Marie Le Pen
Den franske högerextremisten Jean-Marie Le Pen, får sin dom efter det som sagts vara spridande av rashat. Alice Petrén, Sveriges Radios korrespondent i Paris berättar om fallet.

Världens mest sålda album firar 25 år
Michael Jacksons album Thriller firar 25-årsjubileum. Hör Karin Wirenheds reportage med en som älskade Michael Jacksons skiva när den kom, kvinnan som dansar thriller med sina vänninor, ungdomarna som hellre lyssnar på nya versioner av låtarna, och skivförsäljaren som säger att ingen längre frågar efter skivan.

50 år med skidskytte-VM
Skidskytte-VM firar 50 år genom att inviga årets VM i Östersund! Samtal med chefen för skjutvallen, Erik Albinder, och radiosportens Bengt Skött.

Finansgroupies
En liten, men enträgen, grupp människor dyker upp när det är högsäsong för de stora bolagens bokslutsrapporter. Vår reporter, Brita-Lena Ekström, har träffat några finansgroupisar.

Omvänd migrationsproblematik
Tusentals unga och hoppfulla afrikaner riskerar livet när de tar sig vattenvägen till Europa, för att söka jobb och ett bättre liv här. I ”Africa paradis” som visas på den afrikanska filmfestivalen, Cinemafrica, är immigrationsproblematiken omvänd. Reportage av Maria Sjöqvist.

New York, fredag
Krönika signerad Daniel Alling.

Programledare: Katarina Pietrzak
Producent: Maria Hansson
Maria.Hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista