Svensk Tchadtrupp, 50 plusmammor & Cubas framtida öde

Onsdag 20 februari

Kort besök i Tchad
Sveriges uppdrag i krigsdrabbade Tchad där den drygt 200 mans starka truppen ska ingå i EUs fredsbevarande insats och garantera flyktingarna i landet ett skydd blir betydligt kortare än planerat. Den svenska truppen kommer bara hinna agera med full styrka i fyra till sex veckor innan det är dags att åka hem igen i början av juni.
Samtal med försvarsminister Sten Tolgfors kl 6.39
Och militära kommentatorer har ifrågasatt vitsen med att skicka trupper om dom tvingas avbryta insatsen efter en så kort period. Samtal med försvarsexperten Bo Pellnäs kl 7.38.

Kuba och demokrati
Efter 49 år vid makten avgick han igår som president. Kubas ledare 81-årige Fidel Castro. Vilka konsekvenser kan det komma att få för demokratin? Samtal med Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly och folkpartiets utrikespolitiska talesman Birgitta Olsson kl 6.15

Fördubbling av äldre mammor
Antalet kvinnor i 50-årsåldern som föder barn ökar kraftigt. År 2007 var dom äldsta mammorna dubbelt så många som året innan. Under 2007 var det 24 kvinnor över 49 som fick barn. En majoritet av mammorna i den här åldern har blivit gravida utomlands, genom provrörsbefruktning med äggdonation.
Reportage av Mona Hambreus kl 6.25
Samtal med Gunnel Naucler 60, med en dotter på 13 år, och Charlotta Grunewald, läkare Södersjukhuset kl 7.21.

Kosovos erkännande
Kosovo har utropat sig till självständig stat. Och bland de som redan erkänt landet finns bland andra USA, Tyskland, Frankrike och Italien.Men hur kommer det sig att man accepterar just Kosovo medan andra folkgrupper inte får nåt erkännande. damtal med Said Mahmoudi - professor i internationell rätt vid Stockholms universitet.

Krönika
Maria Persson Löfgren, SR:s Rysslandskorrespondent rapporterar.

Vägtullar
Går back sen det inleddes i början av 2006. Enligt DNs beräkningar har projektet blivit ett ekonomiskt fiasko. Och om inget görs så blir det ingen vinst fram till 2011. Och det här beskrivs som ett av världens dyraste vägtullsprojekt Kristina Axén Olin, finansborgarråd i Stockholm deltar.

Progamledare: Camilla KvartoftProducent: Susanna Einerstam
susanna.einerstam@sr.se