Medling i Kenya och borde fler irakier återvända?

Torsdagen 21 februari

Medlare satsar på delad makt i Kenya
Sedan valen i december har Kenya varit ett land i kaos. Nu befinner sig Kofi Annan, FN:s förre generalsekreterare, i Kenya för att tillsammans med Hans Corell, tidigare rättschef i FN, medla mellan parterna.
Hur går medlingsarbetet?
Samtal med Hans Corell.

Kenyas ekonomi i gungning
Våldsamheterna som bröt ut efter de allmänna valen har minskat. Men även om det just nu är lugnare i Kenya så märker folket av den politiska krisen inte minst på grund av att ekonomin är i labil.
Reportage av radions Afrikakorrespondent Margareta Svensson.

Irak saknar sina välutbildade
Irak behöver sin välutbildade medelklass för återuppbyggnaden av landet. Men det är få läkare, ingenjörer och lärare som väljer att fara hem igen.
Borde fler irakier åka tillbaka?
Samtal med Haider Ibrahim, ordförande i Islamiska Shiasamfunden i Sverige, som befinner sig i Bagdad och Mudhar Hasan, ST-läkare på Karolinska sjukhuset och vice ordförande i Irakiska Medicinska Föreningen i Sverige.


Rekordstor inflation i Zimbabwe
Enligt de senaste siffrorna från Zimbabwes statistiska centralbyrå låg årsinflationen i januari på 100 000 procent. Hur hanterar vanligt folk de skenande priserna?
Samtal med Anna Tibblin, regionchef för Kooperation utan gränser i Harare.

Muqtada al Sadr håller världen på halster
Just nu undrar många irakier över vad Mahdiarméns ledare Muqtada al Sadr tänker göra. Ska han ta upp de vapen ha lade ifrån sig för ett halvår sedan, eller låta dem ligga? Beslutet från Muqtada al Sadr väntas inom de närmsta dagarna.
Reportage av Cecilia Uddén.

Klimatberedningen granskas i sömmarna
Den parlamentariska klimatberedningen kunde aldrig enas om ett förslag. Men hur bra är allianspartiernas åtgärder för att minska koldioxidutsläppen?
Samtal med Björn-Ola Linnér, Centrum för klimatpolitisk forskning i Linköping och Erland Källén, professor i meteorologi vid Stockholms universitet.

Nytt grepp stoppar skolk i skolan
På Rörsjöskolan i Malmö har man haft stora problem med skolk. Skolans lösning är en studiecoach som om det behövs bokstavligen drar storskolkarna ur sängen.
Reportage Lotta Malmstedt.

Krönika
av Kjell Albin Abrahamson, radions Östeuropakorrespondent.

Dags att saltsanera?
Barn som äter för salt mat riskerar att dricka för mycket läsk, vilket leder till fetma. Läkaren Staffan Mårild förklarar sambandet mellan salt, sött och fetma.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Katja Magnusson
katja.magnusson@sr.se