Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.
1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Tibetanska munkar lyssnar på radio under deras protestmarsch mot att OS ska hållas i Kina. Foto: Ashwini Bhatia/Scanpix
4 av 4

Kommuner tvingas ta emot flyktingar enligt (s)-förslag och fotbollskärlek

Onsdag 12 mars

Tvångsomhändertagande
I Värnamo har ett spädbarn tvångsomhändertagits av de sociala myndigheterna. Mamman lider av epilepsi och man bedömer att familjen inte kan ta hand om sitt barn. Det har upprört Svenska Epilepsiförbundet. Samtal med Cathrine Pålsson, ordförande i Svenska Epilepsiförbundet.

Marschen mot Tibet
I måndags påbörjade exiltibetaner i Indien en marsch i protest mot att OS i år ska hållas i Kina. Marschen avgick från staden Dharamsala och målsättningen är att gå ända fram till Tibet. Indisk polis har meddelat att de kommer att stoppa demonstranterna på vägen. Samtal med David Ståhl, som befinner sig i Jaipur.

Korrespondentkrönikan
I dag signerad Maria Persson Löfgren.

Bostadsbolag fixar jobb
I Västerås finns både jobb och arbetslösa. Det svåra är att koppla ihop rätt person med rätt jobb. Men det sker nu genom Jobbpunkt Väst, som drivs av bland annat bostadsbolaget. Reportage av Lars Ekelöf.

Kärleken till fotboll
Vad älskar vi när vi älskar fotboll? Kan man bli dum av att heja på ett lag?
Hör sport- och musikjournalisten
Mats Olsson om sin nya bok.

Kommuner ska tvingas ta emot flyktingar
Marita Ulvskog
(s) och Fredrick Federley (c) debatterar socialdemokraternas förslag om att alla kommuner enligt lag ska vara tvungna att ta emot flyktingar.

Snusförnuft på Åland
Snuset som en gång i tiden var en stor symbolfråga när Sverige skulle gå med i EU har nu blivit en lika viktig symbolfråga på Åland. I slutändan kan det medföra att Åland måste ut ur EU. Reportage av Christer Fridén.

Abchazien och självständigheten
Hur stor är chansen att Abchazien blir självständigt? Och varför lägger sig Ryssland i vad som sker i den lilla georgiska regionen? Samtal med Svante Cornell, freds- och konfliktforskare.

Programledare:
Lasse Johansson
Producent:
Annika Östman
annika.ostman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".