1 av 4
Camilla Kvartoft
2 av 4
3 av 4
Kina skickade in trupper i de oroliga provinserna. Foto: Scanpix.
4 av 4
Tbc-sjuka Karamat Mendybajeva har fått en spruta av sköterskan Gulnara Djakbekova.

Finanskrisen och borde svenska medaljhopp bojkotta OS i Peking?

Tisdag 18 mars

Sjuka ska erbjudas resursjobb
Regeringen backar för kritiken om de nya sjukskrivningsreglerna. Nu kommer ett nytt förslag om att de personer som utförsäkras ska erbjudas resursjobb istället för att tvingas söka socialbidrag. Samtal med Cristina Husmark Pehrsson, socialförsäkringsminister.

Våldsamheterna i Tibet - oro inför OS
Ett antal idrottsstjärnor runtom i världen överväger nu att bojkotta OS i Peking. Andra går öppet ut i medierna med sin Kina-kritik. Rätt eller fel? Och vad får svenska OS-tävlande säga? Hör Stefan Lindeberg, ordförande för Sveriges olympiska kommitté.

Händelserna i Tibet den senaste veckan har gett nytt bränsle till debatten om det är moraliskt rätt att delta i OS i Peking i sommar. Debatt mellan Stefan Holm, höjdhoppare och Frida Johansson Metso, liberala ungdomsförbundet.

Trots att internationella journalister fått löfte om att få rapportera tämligen fritt från Kina inför OS så är det svårt att bevaka landet. Katri Makkonen greps av Kinesisk polis när hon rapporterade om tibetanernas protester.

Finans- och trovärdighetskris
Hör hur dåliga lån förvandlades till ”säkra” investeringar. Den amerikanska finanskrisen drabbar nu allt fler banker och institutioner runt om i världen. Hör Pekka Kääntä, makroekonom och fondförvaltare och Rutger Palmstierna, VD för Macro Intelligence.

Irak 5 år efter invasionen
För fem år sedan gick USA in i Irak och sedan dess har tv, radio och tidningar dagligen bevakat utvecklingen i landet. Men i de arabiska medierna ser rapporteringen annorlunda ut än i de västerländska. Samtal med Karwan Tahir, SR Örebro, som följer hur arabiska medier bevakar Irak.

Hur är det att leva i Irak idag? Samtal med nyss hemkomna Haider Ibrahim, ordförande för de islamiska shiasamfunden i Sverige.

Läkemedelsresistenta
I forna Sovjet har bristande vård gjort att tusentals som är sjuka i tuberkulos blivit läkemedelsresistenta. Istället försöker de bota sig genom att använda reservmediciner. Frilansjournalisten Andreas Hedfors rapporterar från Kirgisistan.

Korrespondentkrönikan
Idag signerad Hanna Sahlberg, Kina.

Programledare:
Camilla Kvartoft
Producent:
Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista