1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Vänsterpartiets ledare Lars Ohly.
4 av 4
Carolina Klüft.

Irak, OS i Kina, Carolina Klüft och islamkritisk film som väcker starka reaktioner

Onsdagen 19 mars

Islamkritisk film
Ingen har sett filmen, få vet om den ens existerar, men i Afghanistan hungerstrejkar extremister och EU:s utrikesminstrar är oroliga för eventuella reaktioner. Hör om den holländske parlamentarikern Gert Wilders islamkritiska filmprojekt. Reprotage från Kabul och samtal med vår Brysselkorrespondent Stefan Winiger.

Ränteslakt
USA:s centralbank sänkte räntan kraftigt och ytterligare sänkningar förväntas. Är det början till slutet på finanskrisen. Samtal med Handelsbankens chefsekonom Jan Häggström.

Nytt handelsavtal
Ett uttryck för postkolonialism, utsugning eller solidaritet. Åsikterna går isär om det nya handelsavtalet mellan EU och Afrika. Ewa Björling, Handelsminister och Maud Johansson, Enhetschef, handel och investeringar på Forum Syds enhet för globala utvecklingsfrågor medverkar.

Brister i civilkurage?
Efter upploppen i Tibet har både svenska idrottares inställning till Peking-OS och statsministerns kommande resa till Kina ifrågasatts. Nu kritiserar Vänsterpartiet det svenska näringslivets förhållande till det kinesiska kommunistpartiet. Lars Ohly (V) diskuterar med Scanias VD i Kina Mats Harborn.

Carolina Klüft slutar med sjukampen
Det beskedet kom igår kväll och i flera tidningsintervjuer säger hon att det är lusten som tryter, hon har inte samma hunger längre. Efter ett OS-guld, tre VM-guld, två EM-guld och 19 raka sjukampssegrar, väljer hon att istället satsa på längdhopp och tresteg. Miro Zalar, Radiosportens friidrotts expert medverkar.

Framtidens Irak
Det har gått fem år sedan USA invaderade Irak. Saddam Hussein är borta men ett maktvakuum har uppstått och miljontals människor är på flykt. Hör en av världens främsta journalister som bevakar Irak - brittiska BBC:s arabvärldsanalytiker, Magdi Abdelhadi.

Krönikör är Janne Andersson som rapporterar från Istanbul.

Programledare:
Lasse Johansson
Producent: Annika Östman
annika.ostman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista