1 av 6
Camilla Kvartoft
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
Landslaget 1958
6 av 6
Laurence Meyer

Arbetsmarknadspolitik och bensinuppror

Onsdag 26 mars

Migrantarbetare protesterar
Över 1500 migrantarbetare i Förenade arabemiraterna har protesterat mot odrägliga arbetsvillkor. Bilar och bussar brändes och ett trettiotal personer arresterades. I Förenade arabemiraterna utgör migrantarbetarna hela 91 procent av landet arbetskraft. Hör journalisterna Ingemar Dahlqvist och Mats Wingborg som båda träffat flera migrantarbetare i området.

Vingliga vindvingar
Den senaste tiden har vindkraftverk tappat vingar både i Sverige och utomlands, dessutom finns det risk för  att is faller ner när vindkraftverken börjar snurra efter någon eller några dagar utan vind. Vilka säkerhetsrisker medför vindsnurrorna? Reportage av Sven Börjesson.

Tuffare tag mot hund- och kattägare
Från och med den 1 maj ska det bli skärpta regler för hund- och kattägare, enligt Jordbruksverket. En vuxen hund ska tillexempel rastas var sjätte timme annars kan både domstol och vite väntas. Cheryl Fur Jones, jordbruksverket berättar om de nya reglerna.

Utanförskapet på arbetsmarknaden
Regeringen saknar politik för att minska utslagningen i arbetslivet och långtidsarbetslösheten. Det visar en ny rapport. Medverkar gör, Tomas Tobé, moderata arbetutskottet och Bo Jangenäs, rapportförfattare.

Bilkramare eller klimatoffer?
Bensinskatteupproret säger sig nu ha stöd av en och en halv miljon svenskar. Men politiskt verkar det vara hopplöst att verka för en sänkt bensinskatt i tider av ökat klimatmedvetande. Är upprorsmakarnas bara ett gäng otidsenliga bilkramare? Debatt mellan Kenneth Winsborg, talesman Bensinskatteupproret och Anders Wijkman, (kd) EU-parlamentariker.

Amerikansk ekonomi
I USA håller amerikanska centralbanken investmentbankerna under armarna efter den kraschade fastighetsmarknad. Laurence Meyer, som tidigare jobbat som Alan Greenspans andreman på Amerikanska Centralbanken, en av de mest eftertraktade ekonomiska bedömarna just nu och en man som dessutom har centralbankschefen Ben Bernankes öra, tror inte att USAs ekonomi är på väg mot djup kris. Tvärtom, han tror på en kort tillbakagång, men snart snurrar hjulen igen.
Katarina Andersson har träffat honom.

Hör Klas Eklund, ekonom på SE-Banken om det ekonomiska läget i USA.

Sverige-Brasilien 50 år senare
Det är nu 50 år sedan Sverige mötte Brasilien i VM-final på Råsunda i Stockholm. I dag möts de båda länderna igen i en jubileumslandskamp i England. Hör fotbollslegenden Agne Simonsson som var på planen 1958 om dagens match.

Korrespondentkrönikan
Idag signerad Alice Petrén, Paris.

Programledare:
Camilla Kvartoft
Producent:
Kristian Åström

kristian.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista