1 av 4
Camilla Kvartoft
2 av 4
3 av 4
2008-04-13 Det rådde en sorgsen stämmning i Stjärnsund efter beskedet att den 42-årige man som är häktad misstänkt för att fört bort tioåriga Engla Juncosa Höglund i Stjärnsund erkänt att han dödat flickan och gömt hennes kropp.
4 av 4
PEKING 20080413 Statsminister Fredrik Reinfeldt med fru Filippa på Kinesiska muren ditt dom åkt direkt efter att ha landat med regeringsplanet på Pekings nya stora flygplats.

Förhörsmetoder lockar fram erkännande Reinfeldt om klimatfrågan i Kina

Måndag 14 april

42-åringen erkänner mord
Igår erkände den 42-årige man som suttit häktad misstänkt för att ha fört bort 10-åriga Engla Höglund att han dödat henne. Han har också lett polisen till flickans kropp. 42-åringen har också erkänt mordet på 31-åriga Pernilla Hellgren i Falun år 2000. Varför blir en människa vålds- och sexualbrottsling?
Samtal med Sven-Åke Christiansen som är professor i psykologi vid Stockholms universitet.

Samtal med Jan Trygg, utredningschef, som ledde utredningen efter Pernilla mordet, vilket också 42-åringen har erkänt.

Reinfeldt i Kina
I helgen har Reinfeldt mött Kinas president och lagt fram en lista på 13 fängslade kineser som Sverige kräver ska friges. Idag ska Reinfeldt träffa Kinas premiärminister och då är det mänskliga rättigheter och klimatfrågan som ska stå i fokus. Inger Arenander är en av många svenska journalister som bevakar besöket.

Vett och etikett vid Kinabesök
Paret Reinfeldt väckte uppmärksamhet så fort dom anlände till Kina i fredags och klev av planet. Anledningen var deras mycket avslappnade klädstil med statministern i jeans och Filippa Reinfeldt i träningsbyxor och t-shirt...
Samtal med Magdalena Ribbing folkvettsexpert som skrivit många etikettböcker.

Ramaskri kring läkarbetyg
Betygsättningen och rankingen av läkare på Internet har väckt starka känslor bland läkarkåren. Du kan gå in och och ge omdömen och kommenterar om din läkares kompetens och bemötande är det här är en utveckling som vi får vänja oss vid, att allt fler yrkesgrupper betygsätts direkt på nätet? Reporter Annika Lindqvist.
Dessutom ett samtal med Göran Hägglund (kd) om betygsättningen.

Reinfeldts klimatbesök i Kina
Kina har precis gått om USA som den nation i världen som släpper ut mest koldioxid. Kina är också det land där utsläppen ökar mest. Idag ska Reinfeldt diskutera klimatåtgärder med Kinas premiärminister. Men Sverige har inte nödvändigtvis något trovärdighet i klimat-frågan.
Samtal med Dennis Pamlin, klimatexpert på Världsnaturfonden och Carl B Hamilton, folkpartist som suttit i den svenska klimatberedningen.

Förhörens roll vid erkännanden
Hur påverkar polisens förhörsmetoder att en anklagad erkänner brott?
Ulf Holmberg fd polis idag universitetslektor högskolan Kristianstad har studerat förhörsmetoder och deras effekter.

Korrekrönikan måndag
Signerad Nils Horner, New Delhi.

Grannländernas möte om Zimbabwe
Zimbabwes grannländer har haft ett möte om läget i Zimbabwe och gemensamt i en kommuniké meddelat att Zimbabwe så fort som möjligt bör tillkännage valresultatet. Men hur pass raka är grannländerna och samarbetskommittén SADC? Och bryr sig Mugabe om vad grannländerna skriver i en kommuniké?
Analys av forskaren i statsvetenskap Patrik Stålgren.

Programledare:
Camilla Kvartoft
Producent:
Susanna Einerstam
susanna.einerstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".