1 av 3
2 av 3
DNA
3 av 3
Berlusconi

Krav på DNA-register och Silvio Berlusconi är tillbaka vid makten

Tisdag 15 april 2008

Krav på komplett DNA-register
Tack vare DNA-teknik kunde polisen få fram ett erkännande från mördaren på Engla Höglund och Pernilla Hellgren. Frågan ställs nu om inte ett mer omfattande DNA-register skulle leda till att fler brott klarades upp. Debatt mellan Anne Ramberg, generalsekreterare i Advokatsamfundet och Madeleine Leijonhuvud, professor i straffrätt.
Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, får in omkring 15000 ärenden per år. Samtal med Ann Jangblad, förste forensiker på SKL.

Berlusconi tillbaka till makten
Silvio Berlusconi är segrare i de italienska valet. Han kommer att få ärva ett Italien som befinner sig i politisk och ekonomisk kris. Samtal med Titti Nylander, Ekots utrikeskommentator.

Lars Danielsson är den enda svensk som suttit med på samtliga EU-toppmöten mellan 1994 och 2006. Hur ser han och hans tidigare europakollegor på Silvio Berlusconis comeback? Samtal med Lars Danielsson, ambassadör vid Utrikesdepartementet.

Skuldsatta får vänta länge på hjälp
Den som behöver hjälp att reda ut sin privatekonomi får vänta i upp till ett och ett halvt år i vissa kommuner. Det visar en nationell genomgång av väntetiderna till så kallade budget- och skuldrådgivare som Konsumentverket gjort. Väntan på hjälp skapar extra lidande, säger Jan Åkerlund från Kronofogden.

Påven anländer till USA
Idag anländer påven till ett USA där katolicismens status är i svängning, efter massavslöjandet om pedofilpräster som skakade kyrkan för några år sedan. Reportage av Daniel Alling.

Vi ska inte vara rädda
10-åriga Engla Höglunds död har engagerat tusentals människor och följts av miljoner. Fallet väcker tankar och känslor. Vilken rädsla är befogad för en förälder att känna? Hur hårt kan man kontrollera sina barn? Samtal med David Eberhard, överläkare i psykiatri och författare.

MDC uppmanar till generalstrejk
Oppositionen i Zimbabwe har uppmanat till generalstrejk tills valkommissionen presenterar resultaten från valet som hölls för mer än två veckor sedan. Men många är rädda för att strejka eftersom de kan utsättas för våld eller bli av med sina jobb. Samtal med Deniz Kelleciouglu, utvecklingsekonom på Afrikagruppen och stationerad i Harare.

London, måndag morgon
Krönika signerad Maria Eksedler.

Programledare:
Lasse Johansson
Producent:
Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".