1 av 3
Inga patienter i väntsalen på Östra sjukhusets akutmottagning i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
2 av 3
Gata i Rangoon efter cyklonen. Foto: Scanpix.
3 av 3

Vårdstrejken utökas, Israel 60 år och hårlössens comeback

Måndag 5 maj

Större vårdstrejk
Idag blir vårdkonflikten dubbelt så stor, vårdförbundets varsel nummer två träder i kraft och ytterligare 3 500 sjuksköterskor tas ut i strejk. Hur viktigt är det med allmänhetens stöd? Samtal med Christer Törnqvist, Göteborgs universitet 06.15

Israel 60 år
Trots att Israel är hårt ansatt av olika konflikter är den ekonomiska tillväxten i landet hög. Reportage av radions korrespondent i Mellanöstern, Cecilia Uddén 06.20.

Hur ska man fira 60-åringen? Samtal med Birgitta Ohlsson (fp) och Hans Linde (v) kl 07.21.

Hårlössens comeback
Sedan 1990-talet har hårlössen i Sverige ökat konstant och nu har även Smittskyddsinstitutet gett upp kampen. Reportage av Marie Nilson Boij 06.44.

Laddad folkomröstning i Bolivia
Idag kommer resultatet av folkomröstningen i Bolivias rika provins Santa Cruz där det ska avgöras om provinsen ska få större självständighet. Hur stort hot är folkomröstningen mot presidenten Evo Morales? Samtal med radions korrespondent i Latinamerika, Lars Palmgren 06.38.

Valet i Zimbabwe
Oppositionens Morgan Tsvangirai har ännu inte bestämt om han ska delta i presidentvalets andra omgång. Vad har Tsvangirai att förlora på att ställa upp? Samtal med Sten Rylander, Sveriges ambassadör i Harare 07.39.

Cyklonen över Burma
Dödstalen stiger efter cyklonen över Burma. Och antalet personer som blivit hemlösa är hundratusentals. Men hur kapabel är regimen att hantera en naturkatastrof av det här slaget? Samtal med Karin Strandås, Svenska Burmakommittén kl 8.15.

Internetkampen
Microsoft har nu backat från planerna att köpa sökmotorn Yahoo. Hur stor framgång är det för konkurrenten Google? Samtal med Håkan Ogelid, Computer Sweden 08.20

Krönika
Nils Horner rapporterar från Hong Kong.

Programledare: Anna Hernek
Producent: Håkan Widman

hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista