Burma, torskodling och starka dofter

Tisdag 6 maj

Nya primärval i USA
Idag är det invånarna i staterna North Carolina och Indianas tur att rösta om vem av Barak Obama och Hillary Clinton som de vill se som demokraternas presidentkandidat i höst. Samtal med Christina Schönberg-Messick i Burlington, North Carolina, som ska rösta för första gången i ett amerikanskt val.
Reportage från Indiana av Ginna Lindberg.

Katastrofhjälp till Burma
I Burma befaras minst 15 000 människor har mist livet i den cyklon som drog fram över landet i helgen. Många fler har skadats, många har förlorat sina hem och hjälpbehovet är förstås enormt.
Samtal med Lena Birgitta Hansson, asienhandläggare på Röda korset och Sveriges Radios korrespondent Nils Horner, på plats i Rangoon, Burma. 

Torskodling i Skåne
Nu planeras Sveriges första kommersiella torskodling.
Samtal med Fredrik Bodecker, vd för Echelon Trading, som vill starta torskodlingen.

Korrespondentkrönika
Dagens krönika är signerad Maria Eksedler, London.

Starka dofter 
För många innebär starka dofter en begränsning i livet. När vissa luktar gott, får andra andnöd, snuva, huvudvärk och yrsel. Nu höjs krav på helt doftfria zoner, samtidigt som det finns mycket pengar att tjäna på just dofter.
Reportage av Karin Wirenhed
och samtal med Eva Millqvist, forskare på luftvägsöverkänslighet.

Enklare för kultursponsring
Gör privat sponsring av kultur avdragsgill så att kultursektorn kan få in mer pengar från privata företag! Det är ett av de förslag till en ny borgerlig kulturpolitik som sex moderata riksdagsledamöter nu lanserar.
Diskussion med Ulf Brunnberg, skådespelare och Göran Stangertz, skådespelare och teaterchef i Helsingborg.

Programledare: Klas Wolf-Watz

Producent: Kristian Åström
kristian.astrom@sr.se