1 av 4
Camilla Kvartoft
2 av 4
3 av 4
Farlig arbetsplats. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.
4 av 4
Carolina Norén tror på bra odds för Charlotte Perelli

Fredag 23 maj

med Camilla Kvartoft

Rätten till personlig assistans
Försäkringskassan gör nya bedömningar av vem som har rätt till personlig assistans, och nu får allt fler personer avslag på sina ansökningar. Reportage av Johanna Sjövall.

Varför gör försäkringskassan andra bedömningar nu och vilka konsekvenser får det? Diskussion mellan Birgitta Målsäter, direktör på försäkringskassan och Henrik Petrén, jurist på RBU, riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar.

Krigets offer
Över 30 000 amerikanska soldater har skadats i krigets Irak. Vår korrespondent Ginna Lindberg har träffat en soldat, som förlorat båda benen och som har bott på ett sjukhus i Washington i fyra år.
Reportage

Dödsfall på jobbet
Den här veckan har sex personer dött på svenska arbetsplatser. Förra året dog 77 personer i arbetsplatsrelaterade olyckor. En av de branscher som är hårdast drabbad är byggnadsbranchen. Samtal med Hans Tilly, ordförande för Svenska Byggnadsarbetareförbundet och Björn Samuelsson, forskningschef på Byggnadsindustrins Centrala Arbetsmiljöråd.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Daniel Alling i New York.

Farc-avhopp i Colombia
En avhoppad Farc-ledare i Colombia har skapat rubriker under de senaste dagarna. Ledaren har gått under namnet ”Karina” och hon är en av de högst uppsatta kvinnorna inom den marxistiska Farc-gerillan i Colombia. Vem är hon? Samtal med Lars Palmgren, korrespondent i Sydamerika.

Schlager i Belgrad
Svenska Charlotte Perrelli tävlade i den andra semi-finalen i Eurovision song contest i Belgrad igår kväll. Intervju med Charlotte Perrelli och samtal med Carolina Norén, journalist på plats i Belgrad.

mp och EU
Idag börjar miljöpartiets kongress i Östersund. En av knäckfrågorna är om miljöpartiet ska ta bort kravet på ett utträde ur EU. Debatt mellan Mikaela Valtersson (mp) och Carl Schlyter EU-parlamentariker för miljöpartiet.

Programledare är
Camilla Kvartoft
Producent är
Kristian Åström
kristian.åström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista