1 av 6
Camilla Kvartoft
2 av 6
3 av 6
Libanons nyvalda president Michel Suleiman (till höger) tillsammans med Libanons premiärminister Fuad Saniora, igår den 25 maj. Foto: AP Photo/Dalati Nohra/Scanpix
4 av 6
Ju högre vågor desto bättre tycker surfarna. Bilden från Half Moon Bay, Kalifornien. Foto: AP Photo/Ben Margot/Scanpix
5 av 6
Häktescell, här på Kronobergshäktet i Stockholm. Foto: Gunnar Lundmark /Scanpix
6 av 6
I natt landade den obemannade rymdsonden Phoenix på Mars efter en nästan tio månader lång resa. Foto: (AP Photo/NASA, JPL-Caltech, University of Arizona/Scanpix

Självmord på häkten, strid om vågorna i Mölle och finns det liv på Mars?

Måndag 26 maj

Varningar ignorerades vid självmord
Trots att kriminalvården fått förvarningar om att inlåsta varit självmordsbenägna har de inte satts under extra bevakning. Det visar en granskning som programmet Kaliber gjort.
Samtal med Lars Håkan Nilsson, medicinskt sakkunnig inom kriminalvården och vår reporter Bo-Göran Bodin.

Obehöriga lärare får inte fasta jobb
Bara behöriga lärare ska få fasta jobb, det föreslår en ny statlig utredning. Men är en behörig lärare alltid bäst? Diskussion med läraren Filippa Mannerheim och Ann-Charlotte Eriksson, vice ordförande i Lärarförbundet.

Strid om vågorna i Mölle
I Mölle i Skåne har det uppstått konflikt mellan företrädare för hamnen och vågsurfare. Båtägarna vill bygga en vågbrytare, men surfarna är rädda att ett av norra Europas bästa områden för vågsurfning försvinner. Reportage av Lotta Malmstedt.

Irakkonferens fokuserar på ekonomi
På onsdag står Sverige värd för en stor internationell konferens om Irak. Syftet med konferensen är att se till att Iraks ekonomi kommer på fötter igen. Samtal med Anders Hellner, fd chef för Utrikespolitiska Institutet.

Rymdsond ska mäta is på Mars
Under natten landade rymdsonden Phoenix på Mars efter en nio månader lång resa. Sondens syfte är att ta reda på om det finns förutsättningar för liv på Mars. Samtal med David McCann, doktorand på Institutet för Rymdfysik i Kiruna.

President utsedd i Libanon
Efter 19 misslyckade försök valdes igår Michel Suleiman till ny libanesisk president. Kan detta skapa stabilitet i landet? Samtal med Loui Sharaf, läkare i Beirut.

Många hjärtsjuka i Turkiet
Turkiet har Europas sämsta hjärthälsa. Enligt hjärtläkarförbundet lider var femte turk under femtio år av en hjärtsjukdom. Reportage av vår turkietkorrespondent Jan Andersson.

Burma måndag morgon
Krönika signerad Nils Horner.

Programledare:
Camilla Kvartoft

Producenter:
Maria Hansson
maria.hansson@sr.se
Katja Magnusson
katja.magnusson@sr.se
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista