1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Utbildningsminister Jan Björklund. Foto: Bertil Ericson. SCANPIX
4 av 4
Vårdförbundets Margaretha Öberg lämnar Sveriges Kommuner och Landstings lokaler på Södermalm i Stockholm efter en träff med medlarna i söndags. Foto: Roger Vikström. SCANPIX

Irakkonferens och vårdkonflikt

Tisdag 27 maj

En dag i Jan Björklunds skola
Sedan Jan Björklund blev utbildningsminister har idéer som förändrat betygssystem, nationella prov från årskurs tre, tvångshämtning vid skolkning och förändrad lärarutbildning diskuterats. Reportage av Malin Olofsson om hur en dag skulle se ut i Jan Björklunds skola om alla förslagen blev verklighet. Kommentar av Ekots skolreporter Bengt Hansell.

Debatt om den svenska skolan med utbildningsminister Jan Björklund och Rossana Dinamarca, vänsterpartist i utbildningsutskottet.

Vårdförbundets strejk
Vårdstrejken är inne på sjätte veckan och ännu har parternas medlare inte lyckats nå en överenskommelse. Sjuksköterskorna Fatma Aslan och Veronika Wredh diskuterar hur kampen för högre lön har skötts hittills.

Strejken har kritiserats av bland annat Dagens Nyheters ledarskribent Peter Wolodarski, som debatterar med Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund.

Skyltfönster i Georgien
Staden Sighnagi har blivit något av ett skyltfönster för presidenten, här har på mindre än nio månader alla hus renoverats och ett helt nytt museum för Georgiens främste konstnär öppnats.
Vår korrespondent Maria Persson Löfgren begav sig till Sighnagi i de Georgiska bergen.

Irakier om konferens
På torsdag är Sverige värd för den FN-ledda konferensen om Iraks framtid. Hör Abid Faisal Ihmaid från Bagdad om förväntningarna på konferensen, Khaled Salih, rådgivare åt den kurdiske premiärministern i Irak och Haider Ibrahim, ordförande i shiasamfunden i Sverige.

London tisdag morgon
Morgonens utrikeskrönika är signerad vår Londonkorrespondent Maria Eksedler.

Programledare:
Lasse Johansson 

Producent:
Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista