Bildt om Irak och kampen om Nordpolen

onsdagen 28 maj

Irakkonferensen
I morgon står Sverige värd för en stor konferens om Irak med målet att landet om fyra år ska vara stabilt och demokratiskt. Hur ska det målet nås? Samtal med utrikesminister Carl Bildt.

Inga representanter från civilbefolkningen är inbjudna till konferensen och det är synd, tycker Lena Ag, organisationen Kvinna till Kvinna. Hör även  Hanaa Edward, medlem i Iraqi women network.
 
 
Författaren och debattören Kurdo Baksi tycker att de irakiska kurderna borde representeras bättre på konferensen.

Slaget om Nordpolen
I takt med att isen smälter i Arktis blir de omgivande länderna allt mer intresserade av de rika oljefyndigheterna kring Nordpolen. Hur ska oljan fördelas? Samtal med Malin Olofsson, reporter P1-morgon och Mark Klamberg, folkrättsjurist.

Elbil ska premieras
Nu byter regeringen strategi vad gäller miljöbilar och säger tydligt att el är bättre än etanol. Samtal med Sten Karlsson, Chalmers i Göteborg.

Ut i skogen!
Skogsmark med speciella naturvärden, kan i framtiden skyddas genom att skogsägaren själv föreslår vilka områden som ska bevaras och skyddas. Karin Wirenhed ger sig ut i skogen med Artur Larsson från Sveriges Lantbruksuniversitet.

Terrorismens Algeriet
Algeriet lider fortfarande av sviterna efter det svarta decenniet på 90-talet. Reportage av Anja Sahlberg.

Terrassvärmarna och klimatet
I Storbrittannien har de största kedjorna slutat sälja terrassvärmare som drivs av gasol på grund av deras koldioxidutsläpp. Men i Sverige blir de alltmer populära.
Reportage av Malin Olofsson.

Paris, onsdag morgon
Krönika signerad Alice Petrén.

Programledare:
Camilla Kvartoft
Producent:
Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista