Vårdavtal och Irakkonferens

Torsdag 29 maj

Direkt från Irakkonferensen i Stockholm
Den internationella konferensen om Iraks framtid hålls under torsdagen. Cecilia Ruthström-Ruin, biträdande generalsekreterare för konferensen intervjuas av Bengt Therner

USA:s utrikesminister Condoleezza Rice håller presskonferens med statsminister Fredrik Reinfeldt, P1morgon sänder direkt därifrån klockan 8.20.

Kommentarer av Ekots utrikespolitiska kommentator Titti Nylander.

Saddamanhängare och motståndare i Sverige
Sverige har tagit emot ett stort antal irakiska flyktingar, men oron finns för att de konflikter som pågår i Irak kan komma att flyttas hit. Bland flyktingarna finns både Saddamanhängare och de som flytt undan hans regim. Reportage av Firas Jonblat, Katja Magnusson och Hiba Daniel.
Uppföljande samtal med religionshistorikern David Thurfjell.

Irakier i Amman
Irakier som flytt undan våldet i Irak intervjuas i Amman av vår mellanösternkorrespondent Cecilia Udddén.

Tre sjuksköterskor om strejkens resultat
Efter vårdstrejkens slut är många sjuksköterskor missnöjda med det nya avtalet och de tycker att de har strejkat i onödan.
Hör sjuksköterskorna Annelie Raidla och Fatma Aslan samt Jani Stjernström, vice ordförande i Vårdförbundet, Västmanland. 

Parterna diskuterar uppgörelsen
Hur går förhandlingarna vidare efter uppgörelsen? Ingela Gardner Sundström, Sveriges kommuner och landsting, Anna-Karin Eklund, ordförande i Vårdförbundet och Tomas Högström, moderat landstingsråd i Västmanland.

Evakuering i Kina
I Kina pågår evakuering av människor i den jordbävningsdrabbade provinsen Sichuan där en stor sjö håller på att brista. Samtal med Hanna Sahlberg, korrespondent i Peking. 

Sydafrika torsdag morgon
Morgonens utrikeskrönika är signerad vår afrikakorrespondent Margareta Svensson.

Programledare:
Lasse Johansson

Producent:
Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista