Inflyttning ger hemlöshet och oljepriserna upprör.

Tisdag 10 juni

Flera attentat i Algeriet
Tre terrorattentat på sex dagar i Algeriet. Helena Nilsson Lannegren, Sveriges ambassadör i Algeriet, beskriver läget.

Tidningstrid i Turkiet
Två nystartade gratistidningar har gjort att kampen om tidningsläsarna och annonsörerna har hårdnat betydligt i Istanbul. Och bakom en av de nystartade tidningarna står bland annat svensken Pelle Andersson. Reportage av Janne Andersson.

Stor inflyttning ger fler hemlösa
Snabb expansion och ett ökat tryck på bostäder gör att de hemlösa blir allt fler i Malmö. Nu tvingas de sociala myndigheterna ta till hotell, vandrarhem och härbärgen för att ge tak över huvudet åt de mest utsatta. Reportage av Gösta Lempert. Samtal med Birgitta Nilsson, socialdemokratiskt kommunalråd.

Korrespondentkrönika
Idag signerad Hanna Sahlberg, Sveriges Radios korrespondent i Kina.
 

Oljepriserna upprör
Att oljepriserna når nya rekordnivåer väcker protester världen över. I Sverige höjdes bensinpriset och i Asien dök börsen. Men i de oljeproducerande länderna ökar intäkterna. Jan Thesleff, Sveriges ambassadör i Saudiarabien, Claes Hammar och Sveriges ambassadör i USA, beskriver reaktionerna.

Så tacklas Grekland
Blågult står mot blåvitt i fotbolls EM när Sverige möter regerande europamästarna Grekland. Hur förväntningarna ser ut och vad vi egentligen vet om motståndarlaget avslöjar Georgios Stergiadis, sportjournalist som bor i Grekland och den svenske fotbollsspionen Thomas Lyth, som studerat laget.

Programledare: Lasse Johansson Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista