Inflationsspöke och krympt magsäck

Onsdag 11 juni

Försvarssamarbete
Försvarsministern öppnar för svensknorska flygbaser och på måndag lägger försvarsmakten fram förslag på ytterligare 140 samarbetsområde. Samtal med Stefan Gustafsson, försvarsmakten.

Irländskt ja eller nej
I morgon hålls folkomröstningen om det nya EU-fördraget på Irland och nej-sidan har ökat kraftigt i opinionsmätningarna den senaste veckan. Reportage från Dublin av Stefan Winiger.

Skogsbränder i Halland
I många skogar runt om i landet rasar skogsbränder. Samtal med Peter Sevestedt, räddningsledare och Kent Johansson, boende.

Korrespondentkrönika
Idag signerad Janne Andersson, Istanbul.

Krympning av magsäcken
Kirurgi mot fetma minskar risken att dö i förtid. Det visar en ny rapport. Och flera tusen svenskar köar för att få göra en fetmaoperation.
Reportage av Annika Lindqvist.
Samtal med Christina Bergh från Sahlgrenska sjukhuset.

Inflationsspökets hårda grepp
Inflationen ligger nu på fyra procent, den högsta på 15 år och två procent över riksbankens mål. Men vad ligger bakom utvecklingen? Diskussion mellan Thomas Östros (s) och Stefan Attefall (kd).

Men jämfört med Island är den svenska inflationen låg. Där är inflationen uppe på över 12 procent. Jon Gudni, journalist på Islands radio, förklarar hur det påverkat folket.

Sverige-Grekland 2-0
EM-matchen är avgjord. Analys och reaktioner med Bo Pettersson tidigare fotbollstränare i Grekland och Dag Malmqvist från Radiosporten.

Programledare: Klas Wolf-Watz
Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista