1 av 2
2 av 2
Esbjörn Svensson . Foto Janerik Henriksson / SCANPIX

Övervakning och privat städhjälp

Måndag 16 juni

Övervakning och säkerhet
Integritetskränkande menar kritikerna, viktigt för rikets säkerhet, menar anhängarna. Förslaget om att ge Försvarets radioanstalt, FRA, möjlighet att övervaka all telefon och datatrafik som passerar Sveriges gränser, ska riksdagen ta ställning till på onsdag. Journalisten Eva Spira reder ut vad förslaget innebär, och politikerna Karin Enström (m) och Peter Rådberg (mp) debatterar för och emot.
   

Esbjörn Svensson död
En av Sveriges främsta jazzmusiker, Esbjörn Svensson, har avlidit efter en dykolycka. Pierre Martin från Club Jazz i P2 berättar om hans betydelse för den svenska jazzen.

Hemtjänst eller hushållsnära tjänst
Den 1 juli är det ett år sedan det blev möjligt att göra skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Och för just äldre finns det pengar att spara på att byta hemtjänsten mot ett privat företag. Reportage av Ulrika Bergqvist och Michelle Bergman.

Inbördeskriget i Somalia
Förra veckan lyckades FN förhandla fram en vapenvila mellan Somalias interimsregering och islamistiska rebeller, men den humanitära situationen är fortfarande akut. Hör Karin Fischer från Läkare utan gränser som kom hem från Somalia på söndagskvällen och Margareta Svensson, korrespondent.

Vad vill nya generalsekreteraren?
Rädda barnen i Sverige får en ny generalsekreterare idag. Vem det blir avslöjas i P1-morgon.
 

På plats i Banda Aceh
Reportage av Nils Horner om hur det gått med återuppbyggnaden i Banda Aceh efter tsunamin.

Korrespondentkrönika
Idag av Maria Eksedler, London.
  

Programledare: Klas Wolf-Watz
Producent: Malin Olofsson

malin.olofsson@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".