Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.
1 av 4
2 av 4
3 av 4
Anna Hernek-Ekot och P1 Morgon
4 av 4

Avlyssning av politiska flyktingar och palestinier som tvingas smyga om natten

Tisdag 17 juni

Avlyssning kan drabba dissidenter
Om riksdagen imorgon antar det nya FRA-förslaget kommer staten att kunna avlyssna mejl, sms och telefonsamtal som passerar Sveriges gränser. Det här kan drabba meningsmotståndare i länder med förtryckande regimer och flyktingar här i Sverige, tror kritiker. Samtal med Anders R Olsson, journalist och författare. Kl 7:39.

Våldsamma protester i Sydkorea
I månader har Sydkorea skakats av demonstrationer och protester mot regeringen. Det började med rädsla för galna kosjukan från importerat kött. Nu tornar en regeringskris upp sig. Samtal med Lars Vargö, Sveriges ambassadör i Seoul. Kl 6:15.

Unga alkoholister
Fler unga människor blir alkoholister. De ungdomar som dricker gör det mer och oftare, märker man på flera beroendemottagningar för unga. Samtal med Stefan Sparring, överläkare på Beroendecentrum Maria Ungdom och Sven Andréasson, Statens folkhälsoinstitut. Kl 7:21.

Palestinier som smyger till jobbet
På Västbanken bygger Israel nya bosättningar, trots protester från många håll. Hör Cecilia Uddéns reportage från den omstridda bosättningen Har Homa där byggnadsarbetarna är palestinier, som måste ta sig till jobbet illegalt. Kl 6:20.

Pristagare från Burma
Militärregimen slog ner munkarnas fredliga protester med våld och världens ögon riktades mot Burma. Men årets Anna Lindh-pristagare, Khin Ohmar, har kämpat mot förtrycket i 20 år. P1 Morgons Anneli Rådestad har träffat henne. Hör även Martin Gemzell, Olof Palmes internationella center. Kl 6:38.

Kristdemokraterna och äktenskapet
Kristdemokraterna är det enda riksdagsparti som är emot könsneutrala äktenskap men nu är det fler och fler kristdemokrater i den högsta partiledningen som är för homosexuellas rätt att ingå äktenskap. Hur besvärligt är detta för partiets ledning? Samtal med Gert Gelotte, ledarskribent på Göteborgsposten och som har följt kristdemokraterna under många år. Kl 8:15.

Bangkok, tisdag
Krönika signerad Nils Horner, kl 6:25.

Programledare: Anna HernekProducent: Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".