1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Foto:Scanpix.
4 av 4

FRA-förslag får bakläxa, slöjan väcker känslor och avgörande möte i EM

Onsdag 18 juni

Federley om signalspaningen
Riksdagen kommer troligen skicka tillbaka det omstridda förslaget om signalspaning till Försvarsutskottet för att de skall jobba fram ytterligare förslag för att stärka integriteten. Samtal med Fredrik Federley från centerpartiet som varit en av lagförslagets starkaste kritiker, samt Anders Jonsson, politisk kommentator.

Utanför riksdagen kommer det hållas protester mot förslaget på onsdag morgon. Vad säger de som hittills varit kritiska, efter den dramatiska vändningen?

Sverige möter Ryssland
Ikväll möter Sverige Ryssland i fotbolls EM. Ett avgörande möte för vilket av lagen som går vidare i turneringen. Samtal med Henrik Stub, frilansjournalist som kan rysk fotboll.

Hur firar respektive sörjer segrarna och förlorarna efter matchen mellan Italien och Frankrike? Samtal med Åke Malm, frilansjournalist i Rom och Alice Petrén, vår korrespondent i Paris.

Klimatsamordnaren
Regeringen kommer få en särskild klimatsamordnare direkt underställd statsministern själv. Det blir Naturvårdsverkets generaldirektördirektör Lars-Erik Liljelund som får rollen. Hör Liljelund om sitt nya uppdrag.

Stad växer fram ur förödelsen
Vår korrespondent i Kina, Hanna Sahlberg, har åter besökt jordbävningsområdet. Där växer en tältstad och en ny vardag fram.

Slöja i rättssalen
Danmark ser ut att bli det första landet som i lag förbjuder domare att bära religiösa symboler i rättssalar. Debatten i frågan har gått varm i Danmark. Reportage av Gösta Lempert. Varför väcker frågan så starka känslor? Samtal med Nalin Pekgul, ordförande för s-kvinnorna.

Paris, onsdag morgon
Krönika signerad Alice Petrén.

Programledare:
Lasse Johansson
Producent:
Malin Olofsson
malin.olofsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".