Farligt uppdrag i Somalia fortsätter och internationell fotbollscup i midnattssol

Tisdag 8 juli

Annorlunda mästerskap i midnattssol
I natt startade fotbollsturneringen Viva World Cup i Gällivare. Först ut var Sápmi som mötte Kurdistan. Sju lag från områden och provinser från hela världen, som inte har egna fotbollsförbund, deltar i turneringen. Hör Håkan Kourak, ansvarig för Sápmilaget och Katarina Ölvebo, samiska damlaget.

Korrespondentkrönika
Dagens korrespondentkrönika signeras Mats Eriksson, Moskva.

Vad händer med FARC nu?
Efter fritagningen av Ingrid Betancourt och 14 andra fångar från den colombianska FARC-gerillan i förra veckan är den stora frågan i Colombia just nu hur gerillan kommer att reagera. Reportage av Lars Palmgren.

 

Farligt uppdrag i Somalia fortsätter
Inatt attackerades regeringsbyggnaden i Baidoa och två personer dödades. Och i helgen mördades en ledande FN-tjänsteman i Mogadishu och för drygt en vecka sen kidnappades en av svenska räddningsverkets anställda och en dansk kollega. Men trots att Somalia är ett av världens farligaste länder för hjälparbetare fortsätter det svenska räddningsverkets sitt minröjningsuppdrag på plats. Samtal med Ingemar Gustafsson på plats från svenska Räddningsverket.

 

Läkemedelssäkerhet
Vem ska ta samhällsansvaret för att mediciner används rätt när apoteksmonopolet bryts. Reportage av Petra Quiding.

 

FRA-lagen
Det har stormat länge nu kring den nya signalspaningslagen men förespråkarna menar att lagen blivit missförstådd. Hör försvarsminister Sten Tolgfors och socialdemokraternas Thomas Bodström.

 

Lågmälda protester mot OS i Peking
Protesterna mot Kina och bristen på mänskliga rättigheter har varit många och högljudda. Men nu när nedräkningen börjar på allvar verkar protesterna ha tystnat. Samtal med Jesper Bengtsson, Reportrar utan gränser.

 

Junilistan och socialdemokraterna
Hur blir junilistan med nya ledarduon och hur ska socialdemokraterna hantera junilistan? Diskussion direkt från politikerveckan i Almedalen. Medverkande försvarsminister Sten Tolgfors och socialdemokraternas Thomas Bodström.

Busstrejken fortsätter
Strejken fortsätter, det blev klart i natt efter att förhandlingarna mellan Kommunal och Bussarbetsgivarna strandat. Från och med torsdag återupptar Kommunal strejken i Stockholms Län, men utvidgar konfliktåtgärderna också till Västerbotten. Om inte man nått fram till en lösning riskerar också Skåne att drabbas av strejker nästa vecka. Med oss har vi Christer Thörnqvist, docent i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Programledare: Anna Hernek Producent: Lotte Nord
lotte.nord@sr.se