Karadzic gripen, att leva med förälder i fängelse och kinesiska turister till Sverige

Tisdagen 22 juli

Viktigt gripande
En av världens allra mest eftersökta personer, den tidigare bosnienserbiske presidenten Radovan Karadzic, har gripits, enligt Serbiens presidents kansli. Karadzic är misstänkt för mycket allvarliga krigs- förbrytelser under 1990-talet och har varit på flykt i 13 år. I P1 Morgon medverkar utrikesminister Carl Bildt:

Ekots Vladislav Savic:
Ljubisha Rajic, professor i nordiska studier i Belgrad och frilansjournalisten Tonci Percan:

Att locka kinesiska turister till Sverige
Allt fler utländska turister väljer Sverige som resmål, och turistnäringen har blivit en allt viktigare inkomstkälla i svensk ekonomi. Enligt en undersökning från Nutek som arbetar med näringslivsutveckling, är turismen nu en större inkomstkälla än både järn/stål och personbilsexporten. En turistgrupp som blir allt vanligare i Sverige är kineserna.
Samtal med Gunilla Sjöberg som arbetar för Visit Sweden i Shanghai i Kina, om att locka turister till Sverige.
Enkät av Inti Chavez Peres

Korrespondentkrönikan levereras i dag av Hanna Sahlberg

Från slum till klass
Vad händer när skumraskområden förvandlas till hippa inneområden? Det finns ett namn på detta: Gentrifiering, från engelskans gentry, som betyder herrskapsklass, och det innebär att ett slumområde efter upprustning lockar till sig ett helt nytt, mer medvetet klientel. Motsatsen till förslumning kan man säga. Det finns gott om kända exempel på detta: SoHo i London, Harlem i New York och Hornstull på Södermalm i Stockholm som är mitt i gentrifieringsprocessen.
Reportage av Mats Tiborn.
Samtal med Bo Ruthström, Radikala Tankesmedjan Agora, och Nima Sandandaji, Tankesmedjan Captus , som kallar sig frihetlig, om huruvida upprustningen är av godo eller av ondo.

Barnbok om att leva med sin förälder i fängelse
I Sverige finns omkring 10 000 barn som har en förälder som sitter i fängelse, och nu kommer det ut en barnbok som behandlar ämnet. Boken är en slags manual för föräldrar och barn. Boken är skriven av Elisabeth Omsén och illustrerad av Eva Lindegren som vet hur det är att ha barn på besök i fängelset - hon har själv varit intern.

Programledare:
Pia Fridén
Producent:
Eva Milger
eva.milger@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista