MDC om att försonas med Mugabe och debatt om kameraövervakning i Malmö

Onsdag 23 juli

Förhandlingar i Zimbabwe
MDC, oppositionspartiet i Zimbabwe, befinner sig just nu i samtal med Robert Mugabes Zanu-PF. Samtalen är historiska eftersom det är första gången som Robert Mugabe officiellt talar med Morgan Tsvangirai sedan denne blev ordförande för oppositionspartiet. Men vad vill egentligen MDC få ut av förhandlingarna och kan man försonas med den andra sidan som man samtidigt anklagar för att ha dödat ett hundratal personer under valet.
Samtal med Jacob Chikuhwa, representant för MDC i Skandinavien.

Vietnam öppnar dörrarna
Det kommunistiska Vietnam öppnar dörrarna för massturism och gör nu satsningar för att locka till sig turister. Sveriges Radios utsände har rest runt i landet och träffat den svenske kocken Karl Andreasson, som bosatt sig i Vietnam för att förverkliga en pojkdröm.
Reportage av Vladislav Savic.

Dagens korrespondentkrönika
är signerad Magnus Thorén i London.

Anna Sjödin om nya jobbet som rektor
Före detta SSU-ordföranden Anna Sjödin blir rektor för Vindelns folkhögskola utanför Umeå. Sjödin avgick som ordförande efter att hon dömdes för bland annat våld mot tjänsteman efter ett krogbråk på Crazy Horse i Stockholm 2006.
Samtal med Anna Sjödin.

Debatt om övervakningskameror i Malmö
Kameraövervakning är en fråga som väcker känslor. I Malmö finns sedan tidigare kameraövervakning bland annat på Möllevångstorget. Men när staden ansökte om övervakning också på det mest använda promenadstråket i stan sa kammarrätten nej, och fick medhåll av justitiekansler Göran Lambertz.
Debatt mellan kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu (s) och JK Göran Lambertz.

Svårt boka tåg genom Europa
Alla som försökt boka tågresor inom Europa vet hur krångligt det är jämfört med att boka flygresor. Men tågluffandet ökar.
Reportage av Sara Moein.
Gäst i studion är Jean-Marie Skoglund, flyganalytiker på Luftfartsstyrelsen.

Starka reaktioner i Serbien
Nyheten om att den bosniskserbiske krigsförbrytaren Radovan Karadzic har gripits har rört upp mycket känslor i Serbien. Natasha Jevtic Esbjörnsson, informationsansvarig på svenska Helsingforskommittén, har varit stationerad i Belgrad och kom just hem från semester i Serbien berättar om reaktionerna i Serbien.

Programledare: Lars Mogensen
Producent: Lotte Nord
lotte.nord@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista