Gordon Brown i blåsväder, OS närmar sig, Internetbedrägerier ökar

Tisdag 5 augusti


Bluffmakare på nätet
Internetbedrägerierna ökar, det konstaterar olika polismyndigheter runt om i landet, men det saknas en nationell samordning för att hantera den här typen av brottslighet. Marcus Haldin är en av tusentals personer som råkat ut för ett internetbedrägeri. Reportage av Sara Moein

Anders Ahlqvist, chef för Internetspaningen på Rikskriminalpolisen och Seppo Wuori, överdirektör vid Rikspolisstyrelsen debatterar om hur polisen ska hantera internetbedrägerierna.


Krisläge för Labour
Storbritianniens premiärminister Gordon Brown klassas som den sämsta brittiska premiärministern sedan andra världskriget enligt nya undersökningar av brittiska tidningar. Labour ligger rekordlångt efter oppositionen i opinionsmätningarna och Gordon Brown ifrågasätts nu i de egna leden. Samtal med Mats Bergquist fd ambassdör i Storbritannien.

Tjuvstart för OS
På fredag öppnas de olympiska spelen i Kina. Men redan idag tjuvstartar spelen. Reportage av Hanna Sahlberg


Massflykt från a-kassan oroar
Nära en halv miljon människor lämnat a-kassan sen hösten 2006. Vilka samhällsekonomiska konsekvenser kan det få att så många står utanför a-kassan samtidigt som vi är på väg in i en lågkonjunktur? Diskussion mellan Dan Andersson chefsekonom LO och Peter Schönefeldt, kanslichef på Arbetslöshetskassornas samorganisation.

Bushs sista chans i rampljuset
Om fem månader lämnar George W Bush presidentposten i USA. Medan Obama och Mc-Cain kämpar om platsen i vita huset gör George W Bush allt han kan för att hans sista tid ska bli så lyckade som möjligt. Nu i dagarna har han rest till Asien för att bland annat vara med vid OS-invigningen i Kina. Men vad kommer amerikanerna att minnas av sin 43:e president? Samtal med Erik Åsard, statsvetare vid Uppsala univeristet och USA-expert

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Vladislav Savic i Bangkok

Programledare:
Ami Hedenborg
Producent:
Eva Milger
eva.milger@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista