1 av 2
2 av 2
Madonna. Foto: AP Photo/John L. Russell

Georgien, jobb i lågkonjunktur och Madonna 50 år

Torsdag 14 augusti

Georgien i fokus
Georgiens president Michail Sakasjvili har hyllats som en hjälte av befolkningen för att han lyckats försvara landet mot Rysslands angrepp. Samtidigt tycks hans löfte att återföra utbrytarrepublikerna Abschasien och Sydossetien som avlägset just nu. Vem är Georgiens president och hur stark är hans roll?
Samtal med Johanna Popjanevski, Institutet för Säkerhets- och Utvecklingspolitik.

Det finns paralleller mellan Rysslands agerande i konflikten mellan Georgien och utbrytarrepublikerna och tidigare konflikter på Balkan.
Samtal med Vladislav Savic, SR-medarbetare.

Ryske presidentens roll
Konflikten med Georgien blev den nye ryske presidenten Dimitri Medvedev första ordentliga framträdande på den internationella scenen. Men vem är det som bestämmer, egentligen?
Samtal med Kristian Gerner, professor i Historia.

Jobb i lågkonjunktur
340 anställda mister jobbet då Wargöns Bruk i Vargön läggs ner, det meddelades i går. Hur klarar vi jobben i en lågkonjunktur?
Diskussion mellan Peter Akinder, politisk redaktör på socialdemokratiska Östran och Martin Tunström, politisk chefredaktör på moderata Smålansposten.

Star Wars i Örnsköldsvik
Idag är det premiär för Star Wars: Clone Wars, en dataanimerad version av den kultförklarade filmserien. P1 Morgon har besökt Örnsköldsvik, som lockar med en Star Wars-utställning på världsturné.
Reportage av Åsa Sundman.

Madonna fyller 50
I helgen fyller popstjärnan Madonna 50 år. Det är nu 25 år sedan hon debuterade med den självbetitlade skivan Madonna, och trots all tid som gått sedan dess så lyckas hon fortfarande hålla sig kvar på topplistorna. Hur lyckas hon hålla sig kvar i toppen så länge?
Samtal med Fredrik Strage, kulturjournalist.

OS-krönikan
Krönika från Peking signerad Gunnar Bolin.

UNHCR
FN:s flyktingorgan UNHCR vädjar nu till Migrationsöverdomstolen att stoppa utvisningar av afghanska asylsökande till Kabul om de saknar familjeanknytning där. Utan släkt och vänner kan man inte försörja sig i Afghanistan, skriver UNHCR i ett brev.
Sten Wahlqvist, Kammarrättslagman vid Migrationsöverdomstolen i Stockholm förklarar sitt beslut.

Programledare: Klas Wolf-Watz
Producent: Marie-Caroline Biver
marie-caroline.biver@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista