1 av 3
Ambulanser och räddningsbilar på flyplatsen i Barajas i Madrid. Foto: Daniel Ochoa de Olza/Scanpix.
2 av 3
Camilla Kvartoft
3 av 3

Flygolycka och hushållsnära tjänster

Torsdag 21 augusti

Flygolycka
Samtal med SAS informationschef Bertil Ternert.

Max Danielsson, flygsäkerhetsanalytiker på Luftfartsstyrelsen medverkar också i samtal om flygsäkerhet.

Nigerianska kvinnor tvingas till prostitution
Genom löfte om jobb och ett bättre liv i Europa lovas nigerianska kvinnor lån på hundratusentals kronor. Väl framme tvingas de betala tillbaka sin skuld genom att sälja sex i Norge och Sverige. Reportage av Annika Lindqvist, och samtal med Birgitte Ellefsen som arbetar med att hjälpa offren för människohandel i Norge.

Samtal med Göran Görtzen, chef för enheten Brott mot Personer på Europol i Haag.

Hushållsnära tjänster
Avdraget för hushållsnära tjänster visade sig bli en flopp. Regeringen hade räknat med att avdrag på uppemot 700 miljoner kronor skulle göras. Idag ligger notan på omkring 132 miljoner kronor. Samtal med Anne-Marie Pålsson, moderat riksdagsledamot och Susanne Eberstein vice ordförande EU-nämnen, fd ordförande skatteutskottet.

OS-krönika
Gunnar Bolin i Peking.

Bakom OS kulisser
En av de sista tävlingarna i OS i Peking är herrarnas maraton. De som borde haft den bästa utsikten mot loppet är de som bor i samma kvarter som Huan och Wang, men de kommer inte märka någonting. Deras kvarter håller nämligen på att rivas och för att dölja det har Pekings stad byggt en mur omkring dem. Reportage av Hanna Sahlberg.

Inför OS 2012
OS i Peking har inte varit någon succé för Sverige. De största guldhoppen nådde inte ända fram. Frågan är, om Sveriges storhetstid inom friidrott är över. Samtal med Stefan Olsson, blivande förbundskapten för Svenska Friidrottsförbundet och Erica Johansson f d längdhoppare.

Rysslandsbarn
Den här veckan sänder P1 programserien ”Resan till Rysslands barn”. Det är Ylva Mårtens, producent för programmet Barnen som gjort en resa med Olga Granlöf, född och uppvuxen i Sovjetunionen. Tillsammans ger de sig ut bland barn i skolor, på barnhem och på sjukhus. Detta är den tredje och sista rapporten här i P1-morgon.

Programledare: Camilla KvartoftProducent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista