1 av 4
Jörgen Huitfeldt
2 av 4
3 av 4
Barack Obama. Foto: AP Photo/Jae C. Hong, File
4 av 4
En sex månaders bebis, en flicka. Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Demokraternas konvent, Sverigedemokraterna över riksdagsspärren och slutplädering i Arboga

Måndag 25 augusti

Trupperna samlas hos Demokraterna
Idag inleder Demokratiska partiet i USA sitt partikonvent i Denver Colorado. Syftet är att samla styrkorna kring partiets presidentkandidat Barack Obama och hans vice president Joseph Biden.
Samtal med Sveriges Radios USA-korrespondent Daniel Alling på plats i Denver samt moderaternas partisekreterare Per Schlingmann.

Riksdagen och sverigedemokraterna
Om det vore val idag skulle Sverigedemokraterna komma in i riksdagen. Det visar en SIFO-mätning som publicerades igår. Nu måste partierna i alliansen och oppositionen på allvar börja ställa sig frågan om hur de ska agera om sverigedemokraterna blir vågmästare efter valet 2010.
Samtal med centerns partisekreterare Anders Flanking, Mats Johansson ansvarig hos (s) för strategifrågor och sd:s partiledare Jimmie Åkesson.

Rysk lösning
Idag är det omröstning i det ryska parlamentet om de båda utbrytarrepublikerna i Georgien, Sydossetien och Abchazien, status. Om de ska få ryskt stöd för självständighet. För journalister som försökt reda ut vad som egentligen hände under kriget är det fortfarande förvirrat, även för dem som faktiskt var inne i Tschinvali när den första georgiska attacken kom natten mot fredagen den 8:e augusti.
Reportage av Maria Persson Löfgren.

Vägen upp ur missbruket
Nyligen kom den femte och sista boken i den självbiografiska romansviten om Eva, en tjej som efter en trasslig uppväxt blir heroinmissbrukare men till slut klarar av att resa sig och bli drogfri.
Samtal med författaren Lotta Thell.

Fria eller fälla
Idag hålls slutpläderingen i det uppmärksammade Arbogamålet. Rapporteringen kring rättegången har kretsat kring att det nästan inte finns någon teknisk bevisning mot den åtalade kvinnan utan bara indicier.
Samtal med Johanna Björkman, åklagare i Stockholm.

Merkel till Sverige
Idag kommer Tysklands förbundskansler Angela Merkel till Sverige för ett möte med statsminister Reinfeldt. De ska bland annat diskutera konflikten i Georgien och hur EU ska förhålla sig till konflikten mella Georgien och Ryssland.
Samtal med vår Tysklandskorrespondent Per Eurenius.

Dubbla budskap
Hur ska spädbarnen egentligen ligga när de sover? Rygg sägs ju vara säkrast för att undvika plötslig spädbarnsdöd, men nu visar en doktorsavhandling från Göteborgs universitet att det kan leda till att barnet får deformerad skalle, så kallad skallassymetri.
Samtal med Eivor Wedemo, BVC-sköterska.

Sista OS-krönikan
Gunnar Bolin
, Peking.

Programledare: Jörgen Huitfeldt
Producent: Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista