1 av 3
Lasse Johansson
2 av 3
3 av 3
Foto: Dmitry Astakhov/Scanpix

Konflikten mellan Ryssland och Georgien, svält och ekonomisk kris i Zimbabwe och miljöpartiet om EU

Onsdag 3 september

Ryssland erkänner inte längre Georgiens president Rysslands president Dmitrij Medvedev trappar upp ordkriget mellan Ryssland och Georgien och kallar Georgiens president Micheil Saakasjvili för ett politiskt lik. Samtidigt inleder USA:s vicepresident Dick Cheney sin rundresa i regionen för att visa Amerikanskt stöd till Georgien och närvaro i Kaukasus. Samtal med Fredrik Wadström, SR korrespondent i Moskva.

Miljoner människor utan mat i Zimbabwe
Den ekonomiska krisen i Zimbabwe fortsätter och miljoner människor hotas av svält. Peter Lundberg, från internationella Röda Korset, om situationen i Zimbabwe. Annika Östman har träffat Thoko Matshe, från Zimbabwe, som menar att varken president Mugabe eller oppositionsledaren Tsvangirai bryr sig om hur folket mår.

Läckande kärnavfall
Stora mängder radioaktivt avfall har lagrats i en nedlagd saltgruva i Tyskland utan tillstånd. Vatten strömmar in och ingen vet exakt vad som finns i de sönderrostade tunnorna. Det handlar om 126 000 tunnor.
Samtal med Per Eurenius, vår tysklandskorrespondent och Anders Wiebert, utrederare på den nya myndigheten Strålsäkerhetsmyndigheten.

Fighters and Lovers
I Köpenhamns hovrätt startar en rättegång som kan få betydelse för hela EU:s arbete mot terrorism. Sju personer åtalas för att ha sålt t-shirts för att samla in pengar till Farc-gerillan i Colombia och palestinska PFLP, organisationer som står på EU:s terrorlista. Reportage av Natacha López.

Korrespondentkrönikan
signerad Cecilia Uddén i Amman.

Sjunkande popularitet för Chiles president
Beror den kvinnliga presidenten, Michelle Bachelets sjunkande popularitet på hennes politik, eller på att chilenarna är ett machofolk, präglade av gårdagens diktatur? Hör Lars Palmgrens reportage.

Miljöpartiets röstar om EU-utträde
Miljöpartiets medlemmar ska rösta om partiet borde stryka kravet på att Sverige ska lämna EU, ett krav som finns i partiets program. Debatt mellan Ulf Holm och Mikaela Waltersson, båda riksdagsledamöter för miljöpartiet, men på olika sidor när det gäller kravet om EU-utträde.

Volvos framtid
Volvo personvagnars vd Fredrik Arp lämnar företaget efter tre år, mitt i arbetet mot miljardförlust och fallande försäljning. Hur ser Volvos framtid ut och vad krävs för att vända krisen? Gäster: Stephan Lövgren, journalist på Göteborgsposten och Tommy Wahlström, chefredaktör för tidskriften ”Allt om miljöbilar”.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".