1 av 5
Camilla Kvartoft
2 av 5
3 av 5
Flickor i matkö
4 av 5
Sarah Palin
5 av 5
Ramadantält

Sarah Palin slog knock out och förseningar sen färdtjänstens telefonväxel flyttat utomlands

Torsdag 4 september

Omdiskuterad vicepresidentkandidat bländade
I USA höll den republikanske vicepresidentkandidaten Sarah Palin tal under natten till torsdagen. Talet hölls vid republikanernas partikonvent i Minnesota. Talet väckte jubel och även kommentatorer i USA var överväldigade. Samtal med Sveriges Radios USA-korrespondent Ginna Lindberg.
Analys av Britt-Marie Mattsson, utrikesreporter Göteborgsposten.

Oro över kärnavfall
Delar av den tyska regeringen sätter sig idag i krismöte med anledning av uppgifterna om kärnavfallslagret i Niedersachsen. Stora mängder radioaktivt avfall har i åratal lagrats i en uttjänt och läckande saltgruva och ingen vet hur omgivningen kommer att påverkas. Per Eurenius, vår korrespondet i Berlin var vid schaktet i går och träffade oroliga bybor.

Utrikeskrönikan
signerad Margareta Svensson.

Höjda matpriser påverkar även Ramadan
Matprisökningar påverkar också den månadslånga fastemånaden Ramadan. Reportage av Cecilia Uddén i Amman.

Nytt besked om reporäntan
Riksbanken ger besked om reporäntan klockan halvtio på torsdagsförmiddagen. Frågan om vad en ny höjning skulle innebära för de svenska hushållen och för den svenska ekonomin diskuteras med Stefan Fölster, chefekonom Svenskt näringsliv och LO:s chefekonom Dan Andersson.

Telefonväxlar i utlandet skapar förvirring
Det förekommer missförstånd och förseningar när färdtjänstresor beställs i Sverige via telefonväxlar i utlandet. Det är delvis resultatet av språkförståelseproblem inom färdtjänsten sedan flera kommuner och landsting anlitat bolag som placerat sina växlar i utlandet. Reportage av Ulrika Bergqvist,

PRO kritiserar regeringens skatteförslag
Regeringen lovar att Sveriges pensionärer ska få skattesänkningar på mellan 68 och 200 kr i månaden, men Sveriges pensionärsförbund ger tummen ner. Sedan det presenterades reaktionerna varit många. Debatt mellan socialminister Göran Hägglund och PRO:s ordförande Lars Wettergren.

Historisk nyinvigning i Skärholmen
Det som en gång var landets mest utskällda miljonprogramområde fyller 40 år. Skärholmsbor recenserar sitt nya centrum och etnologen Karl-Olov Arnstberg beskriver utvecklingen tillsammans med Ulla Idestrand.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".