1 av 4
Jörgen Huitfeldt
2 av 4
3 av 4
Obama och McCain Foto AP Photo/J. Scott Applewhite
4 av 4
Ingvar Carlsson Foto: Suvad Mrkonjic / SCANPIX

Ordduell mellan Obama och Mc Cain och Island kämpar för att undvika konkurs

Onsdag 8 oktober

Viktigt möte mellan McCain och Obama
Under natten möts de två amerikanska presidentkandidaterna för det många kallat den avgörande debatten inför valet om knappt en månad. Vår reporter Helena Groll följer diskussionen tillsammans med några amerikaner. Dag Blanck, USA-kännare och historiker vid Uppsala universitet kommenterar toppmötet.

Är botten nådd för Islands ekonomi
Island står fortfarande på randen till ekonomisk kollaps, regeringen har tagit över landets näst största bank och ber om internationella lån för att klara krisen. Diskussion med Arni Pall Árnason, socialdemokratisk politiker i isländska alltinget och Sveriges ambassadör, Madeleine Ströje-Wilkens.

Rödebyskotten prövas på nytt i rätten
För ett år sen sköt en 50-årig man i Rödeby ihjäl en 15-årig pojke och skadade en 16-åring allvarligt. I tingsrätten friades mannen helt från ansvar, nu ska fallet tas upp i hovrätten. Diskussion med Annika Engblom, moderat riksdagsledamot som bor i Rödeby och Jens Ericsson, Ekot i Malmö.
 

Ska politiker ta större ansvar för ekonomiska kriser?
”Regeringen är inte stark nog för att klara av krisen.” Det hävdar den förre socialdemokratiske statsministern Ingvar Carlsson i en debattartikel i Dagens Nyheter idag. Fredrik Reinfeldt borde bjuda in oppositionen till samtal för att skapa långsiktig trovärdighet för Sverige utomlands, menar Carlsson. Debatt mellan Ingvar Carlsson och tidigare folkpartiledaren Bengt Westerberg om politikers ansvar för ekonomin.

Indiska folkbilen har stött på problem
Projektet med indiska folkbilen Tata har drabbats av svårigheter. Etableringen av den jättefabrik som ska tillverka bilen har stoppats av en bonderörelse som förlorar sina marker om fabriken byggs - ett klassiskt indiskt dilemma. Reportage av vår Asienkorrespondent Nils Horner.

Politiker vill tillåta aktiv dödshjälp
Den folkpartistiska riksdagsledamoten Eva Flyborg har lämnat in en motion där hon vill legalisera aktiv dödshjälp. Är det rätt eller fel att tillåta dödshjälp? Debatt mellan Eva Flyborg (fp) och Chatrine Pålsson Ahlgren, kristdemokratisk riksdagsledamot.

Johannesburg onsdag morgon
Morgonens utrikeskrönika är signerad vår Afrikakorrespondent Margareta Svensson.

Programledare: Jörgen Huitfeldt

Producent: Kristian Åström
kristian.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista