1 av 4
Jörgen Huitfeldt
2 av 4
3 av 4
Oppositionens partiledare Maria Wetterstrand (MP), Mona Sahlin (S) och Lars Ohly (V) efter partiledardebatten i SVT2:s Agenda på söndagskvällen. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX /
4 av 4
Bush vid G7 mötet. Foto AP Photo/Evan Vucci

Europa tar krafttag mot finanskrisen och nu ska fler kvinnor lockas bli brandmän

Måndag 13 oktober

Ödeshelg för ekonomin
Under helgen har politiker från hela världen samlats till krismöten för att försöka häva ett globalt finanssystem i fritt fall. G7-länderna, den internationella Valutafonden IMF och euroländernas politiska ledare har alla försökt hitta ett recept för att få stopp på blodflödet från marknaden. Hör Mats Hallgren, EU-reporter på Svenska Dagbladet, och nationalekonomen Stefan de Vylder.
Marknaden tycks omättlig på politiska åtgärder. Men vems ansvar är det att lösa finanskrisen? Samtal med finansmannen Sven Hagströmer och LO:s ordförande Vanja Lundby Wedin.

Partiledardebatt
Hur hanterar de svenska partiledarna finanskrisen och vem är bäst lämpad att styra landet när den här mandatperioden är slut om två år? På söndagskvällen hölls partiledaredebatt i SVT:s program Agenda. Analys av Inger Arenander, inrikespolitisk kommentator på Ekot.

Fler kvinnliga brandmän
Räddningsverket satsar nu på att få landets räddningstjänster att anställa fler kvinnor i utryckningstjänst. Jens Möller har träffat Elisabeth Söderström. För fem år sen blev hon heltidsanställd brandman i Alingsås.
Hör reportaget och hör även Anders Axelsson på Räddningsverket, som just fått ansvaret för att utforma en ny nationell handlingsplan för ökad jämställdhet inom räddningstjänsten.

Nobelpris i ekonomi
Mitt under rasande finanskris delasårets ekonomipris till Alfred Nobels minne ut. I tider som dessa ställer vi oss frågan hur mycket vetenskap det egentligen är över marknad och ekonomi. Samtal med Jörgen Weibull akademiledamot och professor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Paris, måndag morgon
Krönika signerad Stefan Winiger.

Programledare: Jörgen Huitfeldt
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista