1 av 5
Mari Forssblad
2 av 5
3 av 5
Lars Ohly. Foto: Scanpix.
4 av 5
Göran Rosenberg. Foto:Fredrik Sandberg/FLT-PICA.
5 av 5
Villa i Stocksund som är till försäljning. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.

Ohly om den splittrade oppositionen

Tisdag 21 oktober

Vänstern kvar på perrongen
Samtidigt som regeringsalliansens ledare träffas i Varberg, så planerar socialdemokraterna och miljöpartiet för en gemensam kick-off. På onsdag tar de tåget till Göteborg för att bland annat diskutera sitt samarbete inför nästa val. Vänsterpartiet däremot, har ingen biljett.
Samtal med Lars Ohly.

Kvotering av kvinnliga chefer
Inom de närmaste tio åren kommer 200 000 nya chefer att behövas när 40-talisterna går i pension. Nu höjs röster för att Sveriges börsbolag måste börja tillämpa kvotering av kvinnor in sina styrelser, för att förändra sin rekrytering och få fler kvinnor som förebilder på ledande position. Reportage av Evelina Westergren.
Samtal mellan Annika Elias, organisationen Ledarna, och Petra Hedengran, chefsjurist på Investor tillika ordförande i valberedningarna för bland annat Atlas Copco och SAAB.

Huspriser upp eller ner
Det råder kraftigt delade meningar om vilka priser som gäller just nu på bostadsmarknaden.
Debatt mellan Per Johnler, VD på Fastighetsbyrån och Lars Engelbert, före detta ordförande i Mäklarsamfundet.

Muslimska regionen Xinjiang
Till Kina och spänningarna i den nordöstra muslimska regionen Xinjiang mellan den turkisttalande uiguriska urbefolkningen och hankinsererna. Spänningar som märks inte minst i regionens skolor.
Vår korrespondent Hanna Sahlberg har lyckats få en intervju med en uigurisk högstadielärare, som regelbundet har utsatts för påtryckningar och hot.

Svensk firma i bosättning
Som vi hört i nyheterna har det svenska låsföretaget Assa Abloy en fabrik som ligger i en israelisk bosättning, inne på den ockuperade västbanken. Det är flera svenska biståndsorganisationer som i en rapport avslöjar att Assa Abloy med sin verksamhet deltar i Israels ockupation av Västbanken.
Samtal med Joakim Wohlfeil, handläggare för konfliktområden vid biståndsorganisationen Diakonia och Robert Rydberg, chef Mellanöstern och Nordafrika enheten UD.

Rosenbergs USA
Om två veckor är det presidentval i USA.
Samtal med Göran Rosenberg, författare och journalist som i en serie reportage i TV 4 speglar USA i väntan på en ny president.

Spionlagen
Som vi hört i nyheterna kan en ny lag som gör det lättare för Säkerhetspolisen att avlyssna telefoner och e-post klubbas igenom i riksdagen redan imorgon. Regeringen vill med det permanenta 1952 års tvångsmedelslag och dessutom lägga till tre brott, där en åklagare kan besluta om avlyssning utan att först vänta på tillstånd från en domstol. Detta gör att fler svenskar nu riskerar att bli avlyssnade.
Samtal med Börge Nilsson, frilansjournalist.

Krönikan tisdag
Krönika signerad Christer Fridén, Helsingfors.

Programledare: Mari Forssblad
Producent: Kristian Åström
kristian.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista