1 av 4
Jörgen Huitfeldt
2 av 4
3 av 4
Mona Sahlin (mitten) och Maria Wetterstrand (tv) och Peter Eriksson (th) Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
4 av 4
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX NORGE / SCANPIX /

Onsdag 22 oktober

med Jörgen Huitfeldt

S och Mp på tåg
Tidigt på onsdagsmorgonen startade partitopparna för socialdemokraterna och miljöpartiet en gemensam tågturné. Det handlar om en symbolisk resa för att visa att partierna verkligen menar allvar med sitt samarbete. P1-morgons reporter Malin Olofsson träffar partiledarna.
Karin Jansson, miljöpartiets partistyrelse och Claes Bloch, socialdemokrat i Skåneregionen samtalar om samarbetet.

Pär Nuder om ny bok
Han var länge en av Göran Perssons närmaste män. Sedan blev Mona Sahlin ny partiledare och Pär Nuder fick sluta som ekonomisk-politisk talesman. Nu har han skrivit en bok istället. Pär Nuder gästar P1-morgon.
Ekots Inger Arenander kommenterar.

Bildpublicering får kritik
I måndags publicerade Norrländska Socialdemokraten både namn och bild på den man som har erkänt att han har dödat den försvunna kvinnan Carolin Stenvall. Tidningen är den enda tidning som har valt att publicera detta. Diskussion mellan Lennart Håkansson, ansvarig utgivare Norrländska socialdemokraten och Leif Silbersky, advokat.

Insiderskandal i Norge
I Norge har regeringen lagt fram ett garantipaket för bankerna, men kritiker menar att paketet har skräddarsytts för Norges största bank DNB Nor, och misstankarna förvärras av att Norges statsminister Jens Stoltenberg är mycket nära vän med chefen för DNB Nor. Samtal med Steinar Mediaas, ekonomiredaktör på NRK.

Bloggare i Egypten
2008 har beskrivits som året då de svenska bloggarna verkligen började påverka den politiska debatten. Men i Egypten har bloggarna ett ännu större inflytande. Där har de påverkat yttrandefriheten och journalistiken. De har avslöjat polistortyr och sexuella trakasserier. Reportage av Cecilia Uddén.

Internationella stammningsdagen
I Sverige finns mellan 70 000 och 90 000 människor som stammar och det finns en mängd olika metoder för att komma till rätta med stammningen. Reportage av Evelina Westergren.
Arsenikutsläpp i Norrbotten
Svartlidengruvan på gränsen mellan Lycksele och Storumans kommuner släppte under tredje kvartalet 27 gånger så mycket arsenik än vad som är tillåtet på ett helt år. Hur allvarligt är det? Samtal med Karl-Erik Marttala Dragon Minings Sweden AB och Kjell Johansson professor i miljöanalys, naturvårdsverket.

Krönika
av Kjell Albin Abrahamson
Programledare: Jörgen Huitfeldt

Producent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista